Vastgesteld uitwerkingsplan ‘Westerheul IV (Vinkeveld)’ , De Ronde Venen
Logo De Ronde Venen
Burgemeester en wethouders van De Ronde Venen maken ex artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) juncto artikel 3:4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat zij op 8 september 2015 het uitwerkingsplan ‘Westerheul IV (Vinkeveld)’ (met planidentificatienummer NL.IMRO.0736.BP016uwpvinkeveld-va01 en postcode 3645) gewijzigd hebben vastgesteld.
Het vastgestelde uitwerkingsplan met de daarbij behorende stukken liggen met ingang van 25 september 2015 gedurende zes weken ter inzage en zijn op de volgende manieren te raadplegen:
  • De papieren versie in te zien bij de balie Omgevingszaken in de centrale hal van het gemeentehuis in Mijdrecht. Deze balie is open op afspraak, maandag t/m vrijdag tussen 8.30 en 11.30 uur. U kunt een afspraak te maken via omgevingszaken@derondevenen.nl of T. 0297 291616.
  • Het digitale uitwerkingsplan is interactief te raadplegen via http://www.ruimtelijkeplannen.nl of http://0736.ropubliceer.nl.
  • De authentieke planbestanden kunt u downloaden van de volgende bestandslocatie: http://ro-online.robeheer.nl/0736/manifest.html.
Hoofdzaak uitwerkingsplan
Vinkeveld (een wijk die voorheen Westerheul IV werd genoemd) is een uitbreiding van Vinkeveen die circa 200 woningen omvat en waarvan de planvorming omstreeks 2004 is gestart. Om deze ontwikkeling mogelijk te maken is op 1 november 2007 het bestemmingsplan ’Westerheul IV’ vastgesteld door de gemeenteraad. Dit was een zogenaamd “uit te werken” bestemmingsplan, omdat de woningbehoefte toentertijd nog niet voldoende was uitgekristalliseerd en er besloten werd om het plan in fasen te realiseren. Voor de toekomst impliceerde dit uit te werken bestemmingsplan dat er uitwerkingsplannen zouden komen, die concreet invulling (“uitwerking”) zouden geven aan de bestemmingen. Het uitwerkingsplan ‘Westerheul IV (Vinkeveld)’, dat op 8 september 2015 is vastgesteld en dat nu voor beroep ter inzage wordt gelegd, is zo’n uitwerking. Het omvat een groot deel van het plangebied van het moederplan (circa 125 woningen). Als dit uitwerkingsplan in werking treedt, kunnen de ontwikkelende partijen voor de bouw van die woningen een omgevingsvergunning aanvragen en kan de gemeente deze verlenen, mits aan de regels van het uitwerkingsplan wordt voldaan.
Het plangebied van ‘Westerheul IV (Vinkeveld)’ ligt ten zuiden van de kern Vinkeveen, tussen - noordelijk - de huidige bebouwingsgrens van Westerheul III (de Mijdrechtse dwarsweg markeert deze bebouwingsgrens) en - zuidelijk - het bedrijventerrein Voorbancken. De westelijke grens van het plangebied wordt gevormd door de weg de Voorbancken, de oostelijke grens door de Spoordijk.
Beroep
Gedurende de termijn van terinzagelegging (van 25 september tot en met 5 november 2015) kan beroep worden ingesteld tegen het vastgestelde uitwerkingsplan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag door:
  • 1.
    belanghebbenden die tijdig een zienswijze kenbaar hebben gemaakt;
  • 2.
    belanghebbenden die kunnen aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat zijn geweest;
  • 3.
    belanghebbenden die reageren op wijzigingen die burgemeester en wethouders bij de vaststelling van het uitwerkingsplan ‘Westerheul IV (Vinkeveld)’ op 8 september 2015 hebben aangebracht ten opzichte van het ontwerpuitwerkingsplan ‘Westerheul IV (Vinkeveld)’, dat ter inzage heeft gelegen van 22 mei tot en met 2 juli 2015. Er zijn bij de vaststelling twee wijzigingen doorgevoerd: (1) voor de meest zuidelijke strook van het plangebied wordt plaatselijk een verlaging doorgevoerd van de maximum bouwhoogte naar 11 meter, met de bevoegdheid om zo nodig, in afwijking van het plan, gemotiveerd, toch de oorspronkelijke in het moederplan opgenomen hoogte toe te staan; (2) voor een zone aan de noordwestzijde van het plangebied wordt een voorwaardelijke verplichting opgenomen die ter plaatse uitvoering van geluidmaatregelen voorschrijft voordat er gewoond mag gaan worden.
Voor het instellen van beroep is een griffierecht verschuldigd.
Voorlopige voorziening
Indien beroep is ingesteld, en tijdelijke maatregelen nodig worden bevonden waarmee niet tot de uitspraak op het beroepschrift kan worden gewacht, kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend. Een verzoek om voorlopige voorziening moet worden gedaan bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Hiervoor is separaat een griffierecht verschuldigd.
Inwerkingtreding van het vaststellingsbesluit
Het besluit tot vaststelling van het uitwerkingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen deze termijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.
Naar boven