Ontwerpbestemmingsplan Woldweg 239 te Kropswolde
Logo Hoogezand-Sappemeer
De gemeente maakt een nieuw postzegel-bestemmingsplan voor het adres Woldweg 239 te Kropswolde. In een bestemmingsplan legt de gemeente vast wat in een bepaald gebied is toegestaan aan gebruik en bebouwing.
Op dit adres aan de Woldweg bevindt zich een grote karakteristieke boerderij met twee -van oorsprong- landbouwschuren. In het geldende bestemmingsplan heeft het adres een bedrijfsbestemming. Onze gemeente heeft een verzoek gekregen het perceel met twee gezinnen te mogen bewonen, met als reden mantelzorg en het nuttig gebruiken van aanwezige overbodig geworden gebouwen op het oorspronkelijke boerenerf . Onze gemeente heeft onder voorwaarden besloten mee te willen werken aan dit verzoek.
Het postzegelbestemmingsplan wijzigt de bestaande bedrijfsbestemming op dit perceel. De boerderij krijgt een woonbestemming en één van de oorspronkelijke landbouwschuren zal worden verbouwd tot woning en wordt tevens als zodanig bestemd. Op deze wijze wordt een duurzame invulling gegeven aan functiewijziging en hergebruik van vrijkomende agrarische bebouwing in het buitengebied.
Inzagetermijn
Het ontwerp bestemmingsplan is in te zien vandonderdag24september 2015tot en metwoensdag4 november 2015. Het plan is online raad te plegen op de website van ruimtelijke plannnen.nl. Klik hiervoor op : http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen_p?planidn=NL.IMRO.0018.BP115Woldweg 239-20on
U kunt ook op adres zoeken. Op afspraak is het plan ook eventueel op het gemeentehuis (digitaal) te raadplegen.
Ziens wijze
U kunt tijdens de periode van terinzagelegging op verschillende manieren een reactie geven op het plan door middel van een zienswijze. Voor een schriftelijke zienswijze stuurt u een brief aan de gemeente t.a.v. de Gemeenteraad, Postbus 75, 9600 AB Hoogezand.
Wanneer u mondeling wilt reageren dan kunt u hiervoor een afspraak maken met de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, mevrouw EME Jansema, tijdens de periode van terinzagelegging via onderstaand telefoonnummer.
Vervolg
Het college doet de gemeenteraad een voorstel voor vaststelling van het bestemmingsplan. In dit stuk wordt ingegaan op eventueel ingediende zienswijzen.
Informatie
Voor meer informatie over het plan kunt u contact opnemen met de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling via telefoonnummer (0598) 37 38 84.
Hoogezand 23 september 2015
Naar boven