Logo Tubbergen
Ontwerpbesluit bebouwde komgrenzen Boswet, Tubbergen

In de Boswet zijn regels opgenomen over het vellen van houtopstanden. Daarnaast kan een gemeenteraad ook een kapverordening vaststellen. Maar een kapverordening geldt niet voor grotere houtopstanden buiten een bebouwde kom als bedoeld in de Boswet.

Het vaststellen van de grenzen van de bebouwde kom als bedoeld in de Boswet is een bevoegdheid van de gemeenteraad. Voordat de gemeenteraad dit besluit vaststelt, maakt de burgemeester op grond van het bepaalde in artikel 1 lid 5 van de Boswet bekend dat een ontwerpbesluit voor iedereen ter inzage ligt in het gemeentehuis.

Inzageprocedure

De burgemeester van Tubbergen maakt bekend dat een ontwerpbesluit tot het opnieuw vaststellen van de bebouwde komgrenzen als bedoeld in de Boswet vanaf 4 februari 2015, gedurende 30 dagen, voor een ieder tijdens openingsuren ter inzage in het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 te Tubbergen. U kunt het ontwerpbesluit eveneens inzien via de gemeentelijke website, onder “Nieuws” op www.tubbergen.nl.

Reactiemogelijkheden

Iedereen kan gedurende bovengenoemde termijn van 30 dagen, schriftelijk of mondeling, een zienswijze over het ontwerpbesluit indienen. Een schriftelijke zienswijze kan worden gericht aan de gemeenteraad van Tubbergen, Postbus 30 te 7650 AA Tubbergen of per e-mail worden ingediend op het internetadres gemeente@tubbergen.nl. In de zienswijze moet duidelijk worden aangegeven op welke onderdelen van het ontwerpbesluit de zienswijze betrekking heeft. Voor het mondeling indienen van uw zienswijze kunt u contact opnemen met het Klant Contact Centrum in het gemeentehuis, telefoon 0546-628000. Van mondelinge zienswijzen wordt een verslag gemaakt. Een zienswijze kan aanleiding zijn om het ontwerp te wijzigen.

Tubbergen, 3 februari 2015

Naar boven