ONTWERPOMGEVINGSVERGUNNING ‘Zonnebloemenpark N329 Oss’
Logo Oss
U kunt reageren op de ontwerpomgevingsvergunning ‘Zonnebloemenpark N329 Oss’. Met deze vergunning wijken wij af van het bestemmingsplan ‘Buitengebied Noord’ van de voormalige gemeente Berghem. Hieronder leggen wij uit wat dit precies betekent. Ook leest u hoe u kunt reageren.
Wat is een bestemmingsplan?
In een bestemmingsplan staat welke functies grond heeft. Bijvoorbeeld wonen, natuur, recreatie of bedrijf. Ook regelt een bestemmingsplan of men op die grond mag bouwen. Dit is bijvoorbeeld belangrijk als u een vergunning vraagt om te bouwen. De gemeente kijkt dan of uw bouwplan in het bestemmingsplan past. Past een bouwplan niet in het bestemmingsplan? Dan kunnen wij daaraan soms toch meewerken. Met een omgevingsvergunning wijken wij dan af van het bestemmingsplan.
Waar gaat de ontwerpomgevingsvergunning over?
Met de ontwerpomgevingsvergunning wijken wij af van het bestemmingsplan ‘Buitengebied Noord’ van de voormalige gemeente Berghem. Dit doen wij om de oprichting van een talud met zonnepanelen in de vorm van zonnebloemen tussen de Osseweg en de Spaanderstraat (langs de N329) mogelijk te maken. De oprichting van de zonnebloemen maakt onderdeel uit van de plannen voor de toekomst van het gebied tussen Oss en Berghem en is opgenomen in de visie zone Oss-Berghem. Deze visie ligt momenteel ook ter inzage. Meer informatie hierover vindt u op de pagina Oss Actueel.
U kunt de ontwerp omgevingsvergunning bekijken
U kunt van donderdag 24 september tot en met woensdag 4 november 2015 de volgende stukken bekijken:
  • de ontwerpomgevingsvergunning
  • de onderbouwing van de ontwerpomgevingsvergunning
  • het bouwplan
U kunt deze stukken bekijken bij de balie Publieksvoorlichting in het gemeentehuis aan de Raadhuislaan 2 in Oss. De balie is open van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur, op donderdag tot 19.00 uur.
U kunt reageren op de omgevingsvergunning
U kunt reageren op de ontwerpomgevingsvergunning. Uw reactie noemen we een zienswijze.
U kunt reageren van donderdag 24 september tot en met woensdag 4 november 2015. U kunt dit schriftelijk doen of mondeling. Let op: u kunt niet per e-mail reageren.
Wilt u mondeling reageren? Maakt u hiervoor dan op tijd een afspraak met mevrouw A. Willems van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, via telefoonnummer 14 0412.
Wilt u schriftelijk reageren? Stuurt u dan een brief aan:
 
Burgemeester en wethouders van Oss
Afdeling VTH
Postbus 5
5340 BA Oss
 
Geef in uw brief aan dat deze over de ontwerpomgevingsvergunning ‘Zonnebloemenpark N329 Oss’ gaat. Geef ook aan waarom u het wel of niet eens bent met de ontwerpomgevingsvergunning.
Wat gebeurt er na de ontwerpomgevingsvergunning ?
Het gaat hier om een ontwerpomgevingsvergunning. Wij nemen vermoedelijk eind november 2015 een definitief besluit. Wij nemen dan ook een besluit over eventuele zienswijzen.
Hebt u nog vragen?
Hebt u nog vragen over deze publicatie? Bel dan met mevrouw A. Willems van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, via telefoonnummer 14 0412.
Naar boven