Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Buitengebied, Hambroekplas Borculo 2015
Logo Berkelland
Op 18 augustus 2015 heeft de gemeenteraad van Berkelland het bestemmingsplan “Buitengebied, Hambroekplas Borculo 2015” gewijzigd vastgesteld. In dit bestemmingsplan staat dat de Hambroekplassen moeten blijven bestaan. Het dempen/verondiepen van de Hambroekplassen is niet toegestaan.
Voor dit bestemmingsplan is geen exploitatieplan vastgesteld.
Wijzigingen
De wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan bestaan, naast enkele tekstuele wijzigingen, voornamelijk uit het toevoegen van een nieuw artikel 3.4. Dit nieuwe artikel 3.4 regelt dat het bevoegd gezag bij een omgevingsvergunning kan afwijken van de regels en kan toestaan dat, onder voorwaarden, verondieping kan plaatsvinden ter versterking van natuurlijke en ecologische waarden.
Inzage
Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan met de bijlagen ligt ter inzage van 23 september tot en met 3 november 2015 in de Publiekswinkel, Marktstraat 1 in Borculo.
Deze publicatie, het vastgestelde bestemmingsplan en de bijlagen kunt u ook vinden op de gemeentelijke website www.gemeenteberkelland.nl, onder ‘Bestemmingsplannen’ en ‘Ter inzage’. U kunt het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan en de bijlagen ook bekijken via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Het identificatienummer van het plan is NL.IMRO.1859.BPBGB20150001-0100.
Beroep
Een belanghebbende kan binnen deze termijn tegen het vastgestelde bestemmingsplan beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA in Den Haag.
Het instellen van beroep is mogelijk voor belanghebbenden die bij de gemeenteraad op tijd zienswijzen hebben ingediend tegen het ontwerpbestemmingsplan en voor belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij daartoe redelijkerwijs niet in staat zijn geweest. Tegen de gewijzigd vastgestelde onderdelen van het bestemmingsplan kan elke belanghebbende beroep instellen.
Inwerkingtreding en voorlopige voorziening
Het bestemmingsplan treedt in werking op 4 november 2015 tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Een belanghebbende kan zo’n verzoek pas indienen na het indienen van een beroepschrift.
Naar boven