Ter inzage legging ontwerpbestemmingsplan en bekendmaking Wet Geluidhinder Centrumgebied Bosschenhoofd e.o., Gemeente Halderberge
Logo Halderberge
Bestemmingsplan
Het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Halderberge maakt bekend dat met ingang van 24 september 2015 gedurende zes weken (t/m 4 november 2015) voor eenieder het ontwerpbestemmingsplan Centrumgebied Bosschenhoofd e.o. met plannummer NL.IMRO.1655.BP4006-B001 ter inzage ligt.
De inhoud van het ontwerpbestemmingsplan betreft:
  • de reeds gerealiseerde Heilig Hartschool inclusief sporthal en de multifunctionele accommodatie met commerciële ruimten en appartementen gelegen in het gebied omsloten door het Sint Gerardushof in Bosschenhoofd
  • de realisatie van grondgebonden woningen en appartementen met de mogelijkheid voor commerciële voorzieningen in het gebied omsloten door het Sint Gerardushof in Bosschenhoofd
  • de realisatie van vrijstaande woningen op de locatie naast de pastorie en de kerk aan de Pastoor van Breugelstraat in Bosschenhoofd
  • de realisatie van een woonbestemming op het perceel Sint Gerardushof 13 in Bosschenhoofd
Tijdens bovengenoemde periode kan eenieder het ontwerpbestemmingsplan Centrumgebied Bosschenhoofd e.o. inzien. Dit is mogelijk tijdens de openingstijden van het gemeentehuis bij het omgevingsloket in het gemeentehuis, Parklaan 15 te Oudenbosch. Het bestemmingsplan met bijbehorende stukken is ook te raadplegen via de gemeentelijke website www.halderberge.nl en via de website www.ruimtelijkeplannen.nl.
 
Gedurende de termijn van de terinzagelegging kunt u een schriftelijke zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan Centrumgebied Bosschenhoofd e.o. indienen bij de gemeenteraad van Halderberge, Parklaan 15, Postbus 5, 4730 AA Oudenbosch. Indien u dit mondeling wenst te doen, kunt u contact opnemen met behandelend ambtenaar mw. I. Baeten op het telefoonnummer 140165.
 
Op de besluitvorming is de Crisis- en Herstelwet van toepassing.
Bekendmaking Wet Geluidhinder
Het college van burgemeester en Wethouders van de gemeente Halderberge maakt bekend dat zij van plan is om met toepassing van artikel 110a en volgende van de Wet geluidhinder hogere waarden vast te stellen voor de geluidbelasting op de gevels van nieuw te bouwen woningen in het gebied ontsloten door Sint Gerardushof in Bosschenhoofd en op de locatie naast de pastorie en de kerk aan de Pastoor van Breugelstraat in Bosschenhoofd. Voor deze woningen wordt een bestemmingsplanprocedure doorlopen. Vaststelling van hogere waarden is noodzakelijk omdat uit onderzoek is gebleken dat voor deze beoogde woningen niet voldaan kan worden aan de voorkeursgrenswaarde van 48dB ten gevolge van het wegverkeerslawaai van de Pastoor van Breugelstraat.
 
Een ieder kan vanaf 24 september gedurende zes weken (t/m 4 november 2015) het ontwerpbesluit tot vaststelling van een hogere waarde ingevolge de Wet Geluidhinder inzien. Dit is mogelijk tijdens de openingstijden van het gemeentehuis bij het omgevingsloket in het gemeentehuis, Parklaan 15 te Oudenbosch. Het ontwerpbesluit met bijbehorende stukken is ook te raadplegen via de gemeentelijke website www.halderberge.nl.
 
Gedurende de termijn van de terinzagelegging kunt u een schriftelijke zienswijze omtrent het ontheffingsverzoek om hogere waarden vast te stellen ingevolge de Wet Geluidhinder, kenbaar maken aan het college van burgemeester en wethouders van Halderberge, Parklaan 15, Postbus 5, 4730 AA Oudenbosch. Indien u dit mondeling wenst te doen kunt u contact opnemen met behandelend ambtenaar mevrouw I. Baeten op het nummer 14 0165.
Oudenbosch , 23 september 2015
Naar boven