Logo Zaanstad
Vaststelling bestemmingsplan Industrieterrein Assendelft-Noord en besluiten hogere waarden geluid, Zaanstad

Bestemmingsplan.

Burgemeester en wethouders van Zaanstad maken bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 22 januari 2015, nummer 2015/9315, het bestemmingsplan Industrieterrein Assendelft-Noord, GML-bestand: NL.IMRO.0479.STED3775BP-0301, ten opzichte van het ontwerp gewijzigd heeft vastgesteld.

Tevens is besloten geen exploitatieplan vast te stellen.

Bij de vaststelling van het bestemmingsplan zijn er ten opzichte van het ontwerp enkele wijzigingen aangebracht in de toelichting, de verbeelding en de regels.

Het bestemmingsplan biedt een actueel planologisch-juridisch kader voor het behouden en versterken van de bedrijfsfunctie en daarmee een eenduidige regeling voor het toegestane gebruik en de toegestane bebouwing binnen het plangebied. Het bestemmingsplan heeft overwegend een beheerkarakter, waarbij de bestaande situatie als uitgangspunt is genomen. Flexibiliteit wordt geboden door een brede definitie van gewenste bestemmingen, waarbinnen bijvoorbeeld uitwisseling van functies mogelijk is.

Plangebied

Het plangebied bevindt zich in Krommenie en Assendelft en omvat de industrieterreinen ten zuiden en ten noorden van de Provincialeweg N203/spoorlijn Zaandam-Uitgeest. Globaal wordt het gebied begrensd door:

de poldersloot ten zuiden van het Weiver in het noorden;

de Nauernasche Vaart en de Binnen Delft in het oosten;

de Rode Ring in het zuiden;

de Dorpsstraat en het Vlietsend in het westen.

Inzage

Het vaststellingsbesluit en het bestemmingsplan liggen vanaf donderdag 5 februari 2015 tot en met donderdag 19 maart 2015, op de volgende wijzen ter inzage:

  • Elektronisch via de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl;

  • Als pdf bestand inclusief bijbehorende stukken op de gemeentelijke website: www.zaanstad.nl (zoekterm ‘bestemmingsplan’);

  • In papieren vorm bij de Klantenbalie van het stadhuis, Stadhuisplein 100 te Zaandam. Melden bij de receptie voor een juiste doorverwijzing. Openingstijden: maandag – donderdag van 09:30 tot 16:00 uur en vrijdag van 08:30 tot 12:00 uur.

Beroep

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan tegen het vastgestelde bestemmingsplan beroep worden ingesteld door:

  • Belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend ten aanzien van het ontwerp;

  • Belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze ten aanzien van het ontwerp hebben ingediend;

  • Belanghebbenden ten aanzien van door de gemeenteraad in het bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerp aangebrachte wijzigingen.

Beroepschriften moeten worden gezonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn.

Meer informatie over beroep staat op de website: www.raadvanstate.nl .

Besluiten Hogere Waarden geluid.

Burgemeester en wethouders van de gemeente Zaanstad maken bekend dat zij, gelet op artikel 110a van de Wet geluidhinder, op 22 december 2014 (nr. 2014/256939) hogere waarden geluid hebben vastgesteld voor de ten hoogst toelaatbare geluidsbelasting vanwege industrielawaai, ten behoeve van

  • 1. de panden Zuidervaartdijk 3 en 4 te Assendelft en

  • 2. Dorpsstraat 1041 te Assendelft (kinderdagverblijf Pinkeldorp).

Tegen de ontwerpbesluiten tot vaststelling van de hogere waarden geluid zijn geen zienswijzen ingediend.

Inzage

De besluiten Hogere Waarden geluid liggen samen met het raadsbesluit tot vaststelling van het bestemmingsplan vanaf donderdag 5 februari 2015 tot en met donderdag 19 maart 2015 op de volgende wijzen ter inzage:

  • Als pdf bestand inclusief bijbehorende stukken op de gemeentelijke website www.zaanstad.nl, (zoekterm ‘bestemmingsplan’);

  • bij de Klantenbalie van het stadhuis, Stadhuisplein 100 te Zaandam. Melden bij de receptie voor een juiste doorverwijzing. Openingstijden: maandag – donderdag van 09:30 tot 16:00 uur en vrijdag van 08:30 tot 12:00 uur.

Beroep

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan tegen de besluiten tot vaststelling van de hogere waarden geluid beroep worden ingesteld door:

  • Belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze ten aanzien van de ontwerpbesluiten hebben ingediend.

Beroepschriften moeten worden verzonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag.

Meer informatie over beroep staat op de website www.raadvanstate.nl .

Zaandam, 4 februari 2015,

Burgemeester en wethouders van Zaanstad

Naar boven