Ontwerpbestemmingsplan “Boerderij Kromwijk”
Logo Lopik
Ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening maken burgemeester en wethouders van Lopik bekend, dat het bestemmingsplan “Boerderij Kromwijk” met de bijbehorende stukken in ontwerp ter inzage ligt.
Bestemmingsplan
Het bestemmingsplan heeft betrekking op het perceel Lopikerweg West 88 te Lopik, kadastraal bekend gemeente Lopik sectie G nummer 92.
Behalve het juridisch planologisch vastleggen van de huidige agrarische en niet-agrarische activiteiten, voorziet het plan in twee extra hooiberghutten à 20 m², een sport- en spelbaan (kolfbaan) van circa 150 m² binnen de bestaande bebouwing, het kamperen bij de boer tot 15 kampeermiddelen, een camperplaats en parkeervoorzieningen.
Ter inzage
Het ontwerpbestemmingsplan met de bijbehorende stukken ligt van 23 september 2015 tot en met 3 november 2015 voor een ieder ter inzage van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 uur en 12.00 uur bij de afdeling Ruimtelijke ontwikkeling en beheer, Raadhuisplein 1 te Lopik. Ook buiten deze openingstijden kan het bestemmingsplan worden ingezien. Hiervoor dient u een afspraak te maken.
Tevens is het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken raadpleegbaar op:
  • www.ruimtelijkeplannen.nl met identificatienummer: NL.IMRO.0331.01Kromwijk-BP01
  • www.lopik.nl onder “Inwoners” en “Bestemmingsplannen”, vervolgens onder “Landelijk gebied / in procedure”.
Zienswijzen
Gedurende de bovengenoemde termijn van 6 weken kan een ieder zienswijzen omtrent het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen moeten worden gericht aan: Burgemeester en wethouders van Lopik, Postbus 50, 3410 CB Lopik, onder vermelding van: “Zienswijzen ontwerpbestemmingsplan Boerderij Kromwijk”. Het is ook mogelijk om mondeling zienswijzen naar voren te brengen. Hiervoor kunt u een afspraak maken op telefoonnummer (0348) 55 99 53.
Overeenkomst
Ingevolge artikel 6.24 lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 6.2.12 van het Besluit ruimtelijke ordening maken burgemeester en wethouders van de gemeente Lopik tevens bekend, dat zij voorafgaand aan de terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan, overeenkomstig artikel 6.12 van de Wet ruimtelijke ordening een anterieure overeenkomst is gesloten tussen de gemeente Lopik en de initiatiefnemer. Een zakelijke beschrijving van de inhoud van de overeenkomst ligt gelijktijdig met het ontwerpbestemmingsplan voor een ieder ter inzage van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 uur en 12.00 uur bij de afdeling Ruimtelijke ontwikkeling en beheer, Raadhuisplein 1 te Lopik. Ten aanzien van deze overeenkomst kunnen geen zienswijzen naar voren worden gebracht.
Naar boven