Ontwerpbestemmingsplan Hartenaasje 2
Logo Deventer
Het college van burgemeester en wethouders van Deventer deelt mee dat van donderdag 24 september tot en met woensdag 4 november 2015 voor een ieder ter inzage ligt:
-het ontwerpbestemmingsplan Hartenaasje 2.
I nhoud
Bij het besluit van 18 april 2012 heeft de gemeenteraad van Deventer het bestemmingsplan Bergweide, Kloosterlanden-Hanzepark, Veenoord vastgesteld. Op 13 februari 2013 is dit bestemmingsplan gewijzigd vastgesteld. Door de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State is een deel van het bestemmingsplan vernietigd. De Raad van State is van oordeel dat onvoldoende is gemotiveerd dat een beperking van de gebruiksmogelijkheden op het perceel Hartenaasje, gemeente Deventer, sectie C, nummer 1054 gerechtvaardigd is.
Om uitvoering te geven aan de uitspraak van de Afdeling heeft het ontwerpbestemmingsplan 'Hartenaasje' ter inzage gelegen van 20 november tot en met 31 december 2014. Met in acht neming van de uitspraak van de Raad van State zijn bedrijven toegestaan in maximaal milieucategorie 3.2 ter plaatse van de locatie Hartenaasje.
Er zijn drie zienswijzen ingediend. Deze zienswijzen hebben aanleiding gegeven om het bestemmingsplan aan te passen. Gezien de omvang van de wijzigingen is besloten het ontwerpbestemmingsplan opnieuw ter visie te leggen. In het voorliggende ontwerpbestemmingsplan 'Hartenaasje 2' zijn de bouwmogelijkheden uit het oorspronkelijke bestemmingsplan 'Uiterwaarden 2004' als basis genomen.
Inzien
Het ontwerp bestemmingsplan kunt u inzien op:
  • De digitale bestanden van het bestemmingsplan zijn beschikbaar gesteld op http://ruimtelijkeplannen.deventer.nl/plans/NL.IMRO.0150.P299a-/NL.IMRO.0150.P299a-OW01/
Het ontwerp bestemmingsplan kunt ook u inzien op:
  • http://www.deventer.nl/bestemmingsplannen onder het kopje ‘in procedure zijnde bestemmingsplannen’.
Ook kunt u het plan inzien tijdens de openingstijden bij :
  • Publiekszaken, Leeuwenbrug 81,
  • het Gemeentelijk informatiecentrum in de Openbare Bibliotheek, Brink 70.
Reageren
Het ontwerpbestemmingsplan ‘Hartenaasje 2’ ligt van donderdag 24 september 2015 tot en met 4 november 2015 ter inzage.
U kunt tot en met woensdag 4 november 2015 reageren .
Lees hieronder hoe u op het plan kunt reageren.
Als u een reactie wilt geven op het ontwerp bestemmingsplan ‘Hartensaasje 2’ dan brengt u een zienswijze in.
  • Stuur uw schriftelijke zienswijzen aan:
    de Gemeenteraad,
    t.a.v. het team Ruimtelijk Ontwerp en Beheer,
    Postbus 5000,
    7400 GC Deventer
    o.v.v. ‘zienswijze ontwerpbestemmingsplan ‘Hartenaasje 2’.
  • Dien uw zienswijze digitaal in via
    www.deventer.nl/bezwaar.
  • Maak uw zienswijze telefonisch kenbaar te maken bij J. Veeneman of het secretariaat van het team Ruimtelijk Ontwerp en Beheer, telefoon 14 0570.
Het is helaas niet mogelijk om uw zienswijzen via e-mail in te dienen.
Wat gebeurt er met uw reactie?
Na de inzage periode van zes weken worden alle reacties samengevat en van een standpunt voorzien in een zogenaamde “zienswijzenota”. Mogelijk worden de plannen op onderdelen aangepast. Vervolgens worden de plannen ter vaststelling aangeboden aan de gemeenteraad.
Het v ervolg
Tegen het bestemmingsplan kan na het vaststelling van het plan door de gemeenteraad beroep aangetekend worden bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.
Naar boven