Ontwerpwijzigingsplan 'Waterhoen Vredevelds Eiland'
Logo Assen
Burgemeester en wethouders van Assen maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.9a lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening juncto artikel 24 van het bestemmingsplan “Assen Oost” bekend, dat met ingang van 24 september 2015 gedurende een periode van zes weken het ontwerpwijzigingsplan ten behoeve van de beoogde bouw van woningen en appartementen op het perceel waar voorheen het schoolgebouw van AOC Terra gevestigd was ter inzage ligt.
Geldende planologische situatie
Ter plaatse van het plangebied geldt het bestemmingsplan “Assen Oost”. In het moederplan is een wijzigingsbevoegdheid opgenomen (artikel 24), dat bepaalt dat de ter plaatse voorkomende bestemmingen kunnen worden gewijzigd in de bestemming ‘Woondoeleinden’ en de bestemming ‘Woondoeleinden meergezinshuizen’. Aan deze bevoegdheid zijn echter wel voorwaarden verbonden. Deze voorwaarden zijn opgenomen bij de omschrijving van de wijzigingsmogelijkheden in het moederplan. Onderhavig plan voldoet aan de gestelde criteria.
Aanleiding
De aanleiding van voorliggend wijzigingsplan betreft de beoogde herontwikkeling van onderhavig locatie (Vredevelds Eiland). In opdracht van Nijhuis Bouw B.V. is een ontwerp opgesteld. Het voornemen is om op de locatie van het voormalige schoolgebouw van AOC Terra (voorheen Landbouwwinterschool genoemd) circa 22 rijenwoningen en een appartementengebouw met circa 30 (eventueel zorg gerelateerde) appartementen te ontwikkelen.
 
Het schoolgebouw van AOC Terra is afgebroken en het terrein is al enige tijd braakliggend. Het is wenselijk om een nieuwe invulling te geven aan onderhavig plangebied.
 
Met voorliggend wijzigingsplan wordt voorzien in een passende juridische regeling om het planvoornemen mogelijk te maken.
Waar kunt u het plan inzien?
U kunt de stukken tijdens werkdagen inzien bij de balie bouwen, wonen en ondernemen in het stadhuis, Noordersingel 33 te Assen. Tevens kunt u het plan raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl
Hoe kunt u reageren?
Gedurende de hiervoor genoemde periode van de terinzagelegging worden belanghebbenden in de gelegenheid gesteld schriftelijk zienswijzen in te dienen bij college van burgemeester en wethouders, Postbus 860, 9400 AW Assen. Indien gewenst kunnen de ingediende zienswijzen mondeling worden toegelicht, u kunt daarvoor contact opnemen met mevrouw E. Langbroek, via het telefoonnummer 140592.
Naar boven