Vastgesteld uitwerkingsplan de Villa A, fase 4, Villa Dotterbloem, bestemmingsplan Driessen en verleende omgevingsvergunning(activiteit bouwen en uitwegen), Waalwijk
Logo Waalwijk
Het college van Waalwijk maakt bekend dat met toepassing van artikel 3.30 van de Wet op de ruimtelijke ordening (Wro) en artikel 3.12 Algemene wet bestuursrecht (Awb) en de door de raad van Waalwijk d.d. 12 juni 2014 vastgestelde coördinatieverordening voor bouwprojecten in bestemmingsplan Driessen met ingang van 24 september 2015 gedurende 6 weken de navolgende stukken voor een ieder ter inzage liggen:
  • -
    Het uitwerkingsplan de Villa deel A, fase 4 Villa Dotterbloem. Het plangebied van dit uitwerkingsplan heeft betrekking op de zuidoostzijde van Villa Dotterbloem in Driessen en maakt de realisering mogelijk van 6 maisonnettes en 2 appartementen.
  • -
    De omgevingsvergunning voor de bouw van 6 maisonnettes en 2 appartementen en het aanleggen van uitwegen voor deze woningen, gelegen aan de Villa Dotterbloem 2, 4, 4a, 4b, 6, 6a, 6b en 8 te Waalwijk.
on gewijzigde vaststelling u itwerkingsplan Het college maakt bekend dat overeenkomstig artikel 3.6 Wro het uitwerkingsplan ‘de Villa deel A fase 4 , Villa Dotterbloem d.d. 8 september 2015 door het college ten opzichte van het ontwerp, zoals dat tot en met 5 augustus jl. ter inzage heeft gelegen, ongewijzigd is vastgesteld. Het uitwerkingsplan bestaat uit de verbeelding (plankaart) en regels en is voorzien van een toelichting. Bij dit uitwerkingsplan is geen exploitatieplan vastgesteld, omdat het verhaal van kosten anderszins is verzekerd.
Verleende o mgevingsvergunning en Coördinatie De procedure voor het uitwerkingsplan is conform de coördinatieverordening voor bouwprojecten in bestemmingsplan Driessen en het besluit van het college d.d. 30 september 2014 gecoördineerd met de procedure omgevingsvergunning voor het bouwen en aanleggen van uitwegen. De omgevingsvergunning voor het bouwen van 6 maisonnettes en 2 appartementen en het aanleggen van uitwegen voor genoemde woningen aan Villa Dotterbloem is overeenkomstig de ontwerpvergunning, zoals die tot en met 5 augustus jl. ter inzage heeft gelegen, d.d. 8 september 2015 verleend.
Inzage Het vastgestelde uitwerkingsplan ‘de Villa, deel A, fase 4, Villa Dotterbloem’ en de omgevingsvergunning (activiteit bouwen) voor de bouw van 6 maisonnettes en 2 appartementen en het aanleggen van uitwegen voor genoemde woningen liggen met ingang van 24 september t/m 4 november 2015 voor een ieder ter inzage bij de receptie van het stadhuis te Waalwijk, Taxandriaweg 6. Het uitwerkingsplan is bovendien via elektronische weg te raadplegen via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl met ID nr. NL.IMRO.0867.BPUVillaAfase4-va01 en via de website van de gemeente in pdf: www.waalwijk> snel naar Ruimtelijke plannen> zie rechter kolom onder verder lezen: vastgesteld uitwerkingsplan ‘de Villa deel A, fase 4, Villa Dotterbloem’.
Beroep Met ingang van 24 september 2015 kan gedurende 6 weken tegen het besluit tot vaststelling van het uitwerkingsplan ‘de Villa, deel A fase 4, Villa Dotterbloem’ en de verlening van de omgevingsvergunning voor het bouwen en aanleggen van uitwegen van 6 maisonnettes en 2 appartementen beroep worden ingesteld door belanghebbenden die zich tijdig met een zienswijze tot het college hebben gewend ten aanzien van het ontwerp van genoemd uitwerkingsplan en/of genoemde ontwerp omgevingsvergunning, alsmede belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijzen bij het college hebben ingebracht. Het beroep dient te worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het beroep kan ook digitaal worden ingesteld via: http://digitaalloket.raadvanstate.nl
Omdat toepassing is gegeven aan de coördinatieregeling van artikel 3.30 Wro betekent dit voor het indienen van een beroepschrift dat alle beroepsgronden meteen in het beroepschrift moeten worden opgenomen en dat de beroepsgronden na de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld.
Voorlopige voorziening Een ingediend beroepschrift heeft geen schorsende werking. Daartoe dient tevens een verzoek om een voorlopige voorziening te worden ingediend. Binnen de beroepstermijn kan gelijktijdig met het instellen van beroep een verzoek om een voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van genoemde Afdeling indien sprake is van een spoedeisend belang. Voor het instellen van beroep en een verzoek om een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.
Inwerkingtreding Het besluit tot vaststelling van het uitwerkingsplan en het besluit tot verlening van omgevingsvergunning voor de bouwen en uitwegen van genoemde woningen treden in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen die termijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treden bestreden besluiten niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.
Informatie Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de heer B. Ummels van de afdeling Ruimtelijke en Sociale Ontwikkeling, e-mail bummels@waalwijk.nl .
Waalwijk, 23 september 2015 Het College van Waalwijk
Naar boven