Besluit van de raad van bestuur van de Kansspelautoriteit van 3 september 2015, met kenmerk 00.055.758, tot wijziging van de Vergunning Sportprijsvragen en Lotto 2015/2016. Dit besluit treedt in werking per 4 oktober 2015

De raad van bestuur van de Kansspelautoriteit,

Gelezen de verzoeken van de Stichting de Nationale Sporttotalisator van 9 december 2014, 31 december 2014, 12 januari 2015, 2 april 2015 en 17 april 2015 tot het aanpassen van het deelnemersreglement Stichting de Nationale Sporttotalisator;

Gelet op de artikelen 15, 16, 21, 27a, 27b, 27c en 33b van de Wet op de kansspelen;

Besluit:

Het besluit inzake verlening van vergunning tot het organiseren van sportprijsvragen en lotto’s, inclusief toegevoegd spel, (Vergunning Sportprijsvragen en Lotto 2015/2016) wordt als volgt gewijzigd:

Onder A.2 wordt de eerste zin vervangen door het volgende:

  • De vergunninghouder is verplicht het onder deze vergunning vergunde kansspel aan te bieden met inachtneming van het deelnemersreglement Stichting de Nationale Sporttotalisator, d.d. 4 oktober 2015;

Onder A.2 wordt verder toegevoegd:

  • De procedure vaststelling vervangende uitslagen, d.d. 8 april 2015.

Deze beschikking wordt gepubliceerd in de Staatscourant.

Den Haag, 3 september 2015

De raad van bestuur van de Kansspelautoriteit, de directeur, namens deze, F.M.M. de Kort hoofd afdeling Vergunningen

U kunt tegen deze beslissing bezwaar maken door een gemotiveerd bezwaarschrift in te dienen binnen zes weken na de bekendmaking van deze beslissing. U kunt uw bezwaarschrift sturen naar het volgende adres:

Kansspelautoriteit

Afdeling Juridische Zaken

Postbus 298

2501 CG Den Haag

U kunt uw bezwaarschrift ook door uw gemachtigde laten indienen. Als de gemachtigde geen advocaat is, moet u een machtiging bijvoegen bij uw bezwaarschrift.

Zorg ervoor dat uw bezwaarschrift in elk geval het volgende bevat:

  • Uw naam en adres;

  • De datum waarop u het bezwaarschrift schrijft;

  • Een kopie van de beslissing;

  • De gronden van uw bezwaar; en

  • Uw handtekening of de handtekening van uw gemachtigde.

Voor meer informatie kunt u op rijksoverheid.nl de brochure ‘Bezwaar en beroep tegen een beslissing van de overheid’ downloaden.

TOELICHTING:

De Stichting de Nationale Sporttotalisator (hierna: De Lotto) heeft een vergunning op grond van artikel 15, 16, 21, 27a, 27b en 27c van de Wet op de kansspelen, de Vergunning Sportprijsvragen en Lotto 2015/2016 (hierna: de vergunning). Er zijn wijzigingen aangevraagd van deze vergunning. De raad van bestuur van de Kansspelautoriteit besluit om in te stemmen met de onderstaande wijzigingen.

  • 1. Het verlagen van de kansspelbelastinggrens in het Deelnemersreglement SNS (hierna: het deelnemersreglement). Per 1 januari 2015 is de vrijstelling van de kansspelbelasting voor prijzen van kansspelen verlaagd van € 454,= naar € 449,=. Aangezien De Lotto het bedrag van € 454,= heeft opgenomen in het deelnemersreglement dient dit overeenkomstig de wetswijziging te worden aangepast.

  • 2. Het verlagen van de derde prijs van het cijferspel van € 450,= naar € 445,=. Deze wijziging heeft geen invloed op de winkans en is in het voordeel van de consument. De wijziging verlaagt de te winnen prijs weliswaar met 5 euro, maar hierdoor wordt de winnende deelnemer wel kansspelbelasting bespaard.

  • 3. Een aanpassing in de totstandkoming van vervangende uitslagen van Toto-13. Voortaan worden de vervangende uitslagen Toto-13 objectief bepaald. Dit draagt bij aan de betrouwbaarheid van het spelaanbod. In de beleving van de consument verandert niets. Vervangende uitslagen bestonden al en blijven bestaan, alleen de totstandkoming van vervangende uitslagen wijzigt in positief opzicht.

  • 4. Het mogelijk maken van inlane sales voor de loterijspellen Lotto en Eurojackpot. Met inlane sales is geen sprake van een nieuw product en/of uitbreiding van het bestaande aanbod. Inlane sales is een laagdrempelige wijze van verkoop, waarmee De Lotto een bredere doelgroep probeert te bereiken.

  • 5. Uitbreiding van het aantal te spelen spelopties bij Toto. De Beleidsregel aanvragen kansspelvergunningen (kenmerk 567345, hierna: de beleidsregel) staat innovatie toe bij een duidelijke grens met KOA. Deze wijziging is een innovatie conform de beleidsregel, omdat de grens met KOA duidelijk aanwezig is. Bovendien zijn er geen andere bezwaren t.a.v. de vergunning, het spelaanbod of de procedures.

  • 6. Het mogelijk maken van Toto in systeem vorm, het sneller uitbetalen van prijzen bij Toto en het vervallen van de spelperiode bij Toto. Deze wijzigingen zijn zeer beperkt van omvang en passen binnen de voorschriften van de huidige Vergunning. De deelnemer zal deze wijzigingen als positief ervaren.

Naar boven