Ontwerpbestemmingsplan en ontwerpbesluit hogere grenswaarden bestemmingsplan ‘Wijk van je Leven, deelgebied 2, Puttershoek’
Logo Binnenmaas
Ontwerpbestemmingsplan
Burgemeester en wethouders van gemeente Binnenmaas maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Wijk van je Leven, deelgebied 2, Puttershoek’ vanaf maandag 21 september 2015 voor een periode van zes weken ter inzage ligt.
Het ontwerpbestemmingsplan heeft betrekking op het project Eijckenhorst in de Wijk van je Leven te Puttershoek. Na de realisering van zorgcomplexen en woningen in de wijk, wordt nu ook het deel aan de Groeneweg/Eikenlaan in verkoop gebracht. Deze locatie was al in bestemmingsplan ‘Puttershoek’ opgenomen. Dat bestemmingsplan was echter dusdanig specifiek ingevuld dat het niet de flexibiliteit biedt, waar de huidige markt om vraagt. Om die reden is nu een nieuw ontwerpbestemmingsplan opgesteld. De wijzigingen betreffen aantallen, typologieën en bouwvlakken. De bestemming blijft wonen.
Ontwerpbesluit hogere grenswaarden
Burgemeester en wethouders van Binnenmaas zijn van plan om voor de in het deelgebied 2 te bouwen woningen hogere waarden vast te stellen voor de geluidsbelasting op de gevels. Het besluit is nodig omdat de genoemde woningen een hogere geluidsbelasting dan de ten hoogst toelaatbare geluidsbelasting van 48 dB zullen ondervinden ten gevolge van het wegverkeer.
Ter inzage termijn
Het ontwerpbestemmingsplan met de bijbehorende stukken en het ontwerpbesluit hogere grenswaarden kunnen vanaf maandag 21 september 2015 tot en met maandag 2 november 2015 op afspraak worden ingezien bij de balie Omgevingszaken tijdens de openingstijden van het gemeentehuis, Sportlaan 22 in Maasdam. U kunt de stukken ook raadplegen via de website van gemeente Binnenmaas, www.binnenmaas.nl en via de website: www.ruimtelijkeplannen.nl onder ‘NL.IMRO.0585.BPPTHwijkvanjl-ON01.
Tijdens de periode dat voornoemde stukken ter inzage liggen, kan een ieder (bij voorkeur schriftelijk) een zienswijze indienen tegen het ontwerpbestemmingsplan en kunnen belanghebbenden een zienswijze indienen tegen het ontwerpbesluit hogere grenswaarden. De zienswijze met betrekking tot het ontwerpbestemmingsplan kan worden gericht aan de gemeenteraad van Binnenmaas, de zienswijze met betrekking tot het ontwerpbesluit hogere grenswaarden kan worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van Binnenmaas (Postbus 5455, 3299 ZH Maasdam).
Voor het geven van een mondelinge zienswijze of voor een meer uitgebreide toelichting kan online of telefonisch een afspraak worden gemaakt met één van de medewerkers van de balie Omgevingszaken.
 
Binnenmaas, 18 september 2015
Naar boven