Gemeente Goeree-Overflakkee - Voorontwerpbestemmingsplan Beschermde dorps- en stadsgebieden
Logo Goeree-Overflakkee
Burgemeester en wethouders maken bekend dat met ingang van 17 september 2015 het voorontwerpbestemmingsplan Beschermde dorps- en stadsgebieden gedurende zes weken voor een ieder ter inzage wordt gelegd.
Plangebied
Het plangebied bestaat uit 2 beschermde stads- en dorpsgebieden die binnen de gemeente Goeree-Overflakkee aanwezig zijn. De begrenzingen van de plangebieden zijn door de rijksoverheid bepaald. Voor de historische kern van Goedereede heeft dit in 1972 plaatsgevonden. Voor de historische kernen van Middelharnis- en Sommelsdijk was dit in 2000.
Het bestemmingsplan voorziet in actualisering voor de kernen van Middelharnis en Sommelsdijk. Op 2 maart 2016 moet dit bestemmingsplan vanuit de Wro zijn herzien. De kern van Goedereede wordt herzien om voor alle beschermde gebieden binnen de gemeente dezelfde uitgangspunten en regelgeving vast te stellen. Op dit moment bestaan er nog aanzienlijke verschillen tussen de gebieden. Het bestemmingsplan Beschermde dorps- en stadsgebieden biedt het planologische juridische kader om deze ontwikkeling mogelijk te maken.
Inzage
De stukken kunt u inzien in het gemeentehuis van Goeree-Overflakkee, Koningin Julianaweg 45 te Middelharnis. Het gemeentehuis is op werkdagen geopend van 08.00 tot 17.00 uur, op donderdag van 18.00 tot 20.00 uur en op zaterdag van 09.00 tot 11.00 uur. De gemeente werkt alleen op afspraak. U kunt het voorontwerpbestemmingsplan (inclusief bijlagen) in pdf formaat ook inzien via www.goeree-overflakkee.nl en de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl.
Inspraakreacties
Tot en met 29 oktober 2015 kunt u bij voorkeur schriftelijk, maar ook mondeling, uw inspraakreactie op het voorontwerpbestemmingsplan Beschermde dorps- en stadsgebieden kenbaar maken aan het college van burgemeester en wethouders, Postbus 1, 3240 AA Middelharnis.
Voor het indienen van een mondelinge inspraakreactie kunt u telefonisch een afspraak maken met de heer T.J. van Rossum van de afdeling Externe Ontwikkeling, via algemeen telefoonnummer 14 0187. Van mondelinge inspraakreacties wordt een verslag gemaakt. De ingekomen inspraakreacties worden betrokken bij de besluitvorming om te komen tot een ontwerpbestemmingsplan.
Inspraakavond
Op woensdagavond 30 september 2015 vindt er in het Rondeel, Dwarsweg 40 in Middelharnis, een inspraakavond plaats over het voorontwerpbestemmingsplan. De inspraakavond begint om 19.30 uur. Tijdens de avond wordt een toelichting gegeven op het voorontwerpbestemmingsplan. Gemaakte opmerkingen worden voor zover dit mogelijk is meegenomen in het voorbereidingsproces.
Informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer T.J. van Rossum van de afdeling Externe Ontwikkeling, via algemeen telefoonnummer 14 0187.
Naar boven