Herbegrenzing Ecologische verbindingszone Luchen
Logo Geldrop-Mierlo
Sinds woensdag 2 september 2015 ligt gedurende zes weken het ontwerpbestemmingsplan ‘Groot Luchen’ ter inzage.
Het ontwerpbestemmingsplan ziet onder andere op woningbouw aan beide zijden van de Sint Catharinaweg. Het gedeelte van de Sint Catharinaweg tussen de Eksterlaan en de Geldropseweg is in de Verordening Ruimte nu nog aangeduid als ‘Behoud en herstel van watersystemen’ en als ‘Ecologische verbindingszone’. De provincie heeft in het vooroverleg aangegeven dat deze zone in aanmerking komt voor herbegrenzing, gezien de ontwikkelingen die daar plaatsvinden en woningen met bijbehorende voorzieningen die daar al gerealiseerd zijn. Na de periode van ter inzagelegging van het ontwerp bestemmingsplan, zal een verzoek gedaan worden aan de provincie, om de aanduiding in de verordening Ruimte aan te passen.
 
Dit voornemen tot een verzoek om aanpassing ligt vanaf donderdag 17 september 2015 gedurende vier weken ter inzage. Tijdens de termijn terinzagelegging van dit voornemen tot een verzoek om aanpassing kan iedereen schriftelijke of mondelinge zienswijzen kenbaar maken aan de gemeenteraad van Geldrop-Mierlo, Postbus 10101, 5660 GA Geldrop.
Het ontwerpbestemmingsplan, waarin het verzoek tot herbegrenzing is vertaald en overige relevante stukken kunt u inzien van maandag tot en met vrijdag tijdens openingstijden, in de publiekshal van het gemeentehuis in Geldrop. Ook kunt u een afspraak maken met Gabriël van Houtert voor een toelichting op het ontwerpbestemmingsplan via het telefoonnummer
14 040. De stukken zijn ook digitaal raadpleegbaar op de website www.ruimtelijkeplannen.nl.
 
Geldrop-Mierlo, 16 september 2015
Naar boven