Vooraankondiging bestemmingsplannen Strandpaviljoen De Walvis en Strandpaviljoen Kaap Hoorn, Terschelling
Logo Terschelling
Burgemeester en wethouders van de gemeente Terschelling maken op grond van artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) bekend dat zij voornemens zijn twee nieuwe bestemmingsplannen voor te bereiden ten behoeve van:
 
- Uitbreiding van strandpaviljoen De Walvis te West-Terschelling
- Uitbreiding en openstelling gedurende het gehele jaar van strandpaviljoen Kaap Hoorn te Hoorn.
 
De uitbreiding van strandpaviljoen De Walvis is bedoeld om opslagfaciliteiten en personeels- voorzieningen te optimaliseren. Uitbreiding van commerciële ruimten is niet voorzien. De uitbreiding van strandpaviljoen Kaap Hoorn heeft betrekking op openstelling gedurende het hele jaar en plaatsen van een nieuw strandpaviljoen met terras.
Tegen het voornemen om voornoemde bestemmingsplannen voor te bereiden kunnen geen zienswijzen worden ingediend en er wordt over dit voornemen ook geen advies gevraagd van een onafhankelijke instantie. De raadscommissie zal in haar vergadering van 6 oktober 2015 deze initiatieven bespreken waarna de gemeenteraad op 27 oktober 2015 zal besluiten of er een bestemmingsplanprocedure gestart kan worden. Tijdens de vergadering van de commissie bestaat een mogelijkheid om in te spreken.
Indien de gemeenteraad het bestemmingsplan vrijgeeft voor de procedure zal naar verwachting in het vierde kwartaal van 2015, op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening, een ontwerp bestemmingsplan ter inzage worden gelegd. Op dat moment krijgt een ieder de gelegenheid om zienswijzen kenbaar te maken met betrekking tot de ontwerp bestemmingsplannen. Voorafgaand aan de ter inzage legging zal daarvan kennisgeving worden gedaan in de Terschellinger, de Staatscourant (online) en via de website van de gemeente. In die kennisgeving zal worden vermeld wanneer en hoe de stukken zijn in te zien en hoe daarover een zienswijze kenbaar kan worden gemaakt.
Naar boven