ONTWERP BESTEMMINGSPLAN “Future Center Wageningen”
Logo Wageningen
Burgemeester en wethouders van de gemeente Wageningen maken bekend dat met ingang van 17 september 2015 het ontwerpbestemmingsplan ‘Future Center Wageningen’ ter inzage ligt.
Begrenzing bestemmingsplan
Het plangebied Future Center Wageningen heeft betrekking op het stadion De Wageningse Berg, gelegen aan de Generaal Foulkesweg 108 te Wageningen en de watertoren, gelegen aan de Generaal Foulkesweg 106 te Wageningen.
Inhoud bestemmingsplan
Het bestemmingsplan maakt de realisatie van een kennis-, innovatie-, informatie- en trainingscentrum mogelijk op het gebied van voeding, beweging en gezondheid. Daarnaast zal in het stadion ruimte aanwezig zijn voor evenementen en recreatieve functies. De watertoren zal binnen het plan de functie van vergaderruimte krijgen. Daarnaast wordt het behoud als industrieel erfgoed in het bestemmingsplan geborgd. De ondergrondse kelders, behorende bij de watertoren, behouden de huidige functie en krijgen in het bestemmingsplan de bestemming ‘Bedrijf-Nutsbedrijf’.
Ter inzage
Het plan met bijlagen ligt met ingang van donderdag 17 september 2015 gedurende 6 weken (dus tot en met 28 oktober 2015) ter inzage bij Publiekszaken, Olympiaplein 1. Publiekszaken is op werkdagen geopend van 8:30 uur tot 12:30 uur. ’s Middags kan het plan op afspraak worden ingezien.
Website
Het bestemmingsplan is in elektronische vorm te raadplegen en te verkrijgen via de website van de gemeente Wageningen (www.wageningen.nl; wonen, milieu en verkeer/bouwen en wonen/ bestemmingsplannen). Het planidentificatienummer van het bestemmingsplan is NL.IMRO.0289.0018futurecenter-ONT1.
Reageren
Tot 29 oktober 2015 kan een ieder zijn of haar zienswijzen ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan naar keuze schriftelijk of mondeling indienen. Uw schriftelijke zienswijze kunt u onder vermelding van 'Zienswijze ontwerpbestemmingsplan Future Center Wageningen. sturen naar de raad van de gemeente Wageningen, postbus 1, 6700 AA Wageningen. Voor het mondeling indienen van uw zienswijze kunt u een afspraak maken met mevrouw R. van Olderen van de concernafdeling Ruimte, telefoonnummer (0317) 492 467.
Meer informatie
Als u nog vragen heeft over het indienen van zienswijzen of het plan kunt u contact opnemen met Publiekszaken, telefoonnummer (0317) 492 400.
Naar boven