Logo Utrecht (Utr)
Bekendmaking ontwerpbestemmingsplan Prinses Máxima Centrum, De Uithof met ontwerpomgevingsvergunning en het ontwerpbesluit hogere waarden, Utrecht (Utr)

Burgemeester en wethouders van Utrecht maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 en 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 110c van de Wet geluidhinder juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat met ingang van 6 februari 2015 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage ligt:

  • het ontwerpbestemmingsplan Prinses Máxima Centrum, De Uithof, dat is vastgelegd in het digitale gml-bestand NL.IMRO.0344.BPPRINMAXIMACENDEU-ON01;

  • de ontwerpomgevingsvergunning (HZ_WABO-14-28937) voor het bouwen van een kinderoncologisch ziekenhuis (Prinses Máxima Centrum);

  • het ontwerpbesluit (HW1102) tot vaststelling van hogere waarden voor de ten hoogst toelaatbare geluidsbelasting ingevolge artikel 3.2 van het Besluit geluidhinder.

Plangebied en doelstelling

Het plangebied wordt aan de noordzijde begrensd door afrit 2 (De Uithof/De Bilt) van de Rijksweg A28, aan de oostzijde door landgoed Oostbroek en aan de zuidzijde door de Hoofddijk. Aan de westzijde wordt het gebied begrensd door het Wilhelmina Kinderziekenhuis en de daarnaast gelegen HOV-baan. Daarnaast maakt een klein deel van het perceel van het bestaande Wilhelmina Kinderziekenhuis deel uit van het plangebied.

De hoofddoelstelling van dit bestemmingsplan is om het Prinses Máxima Centrum planologisch-juridisch mogelijk te maken. Het Prinses Máxima Centrum is een kinderoncologisch centrum waarin gespecialiseerde zorg, onderzoek, onderwijs en opleiding worden samengebracht. Het Prinses Máxima Centrum heeft tot doel de overleving van kinderen met kanker te verbeteren. Zorg en research moeten op één locatie en in één gebouw worden geconcentreerd, teneinde de doelstelling van genezing van meer dan 90% van de patiënten in 2025 te kunnen bereiken.

Coördinatie

Artikel 3.30 e.v. van de Wet ruimtelijke ordening en de Coördinatieverordening maken het mogelijk dat diverse procedures gezamenlijk worden doorlopen. Dat wil zeggen dat de voorbereiding en bekendmaking van verschillende besluiten tegelijk worden behandeld. De aanvrager heeft op grond van de Coördinatieverordening verzocht om naast het verzoek om wijziging van het bestemmingsplan ook aanverwante besluiten gecoördineerd te behandelen, te weten de omgevingsvergunning (HZ_WABO-14-28937). Daarnaast wordt het besluit hogere waarden (HW1102) meegecoördineerd.

Ontwerpbesluit hogere waarden

Burgemeester en wethouders overwegen hogere waarden vast te stellen voor de ten hoogst toelaatbare geluidsbelasting als bedoeld in artikel 3.2 van het Besluit geluidhinder. De toelaatbare geluidsbelasting (‘voorkeursgrenswaarde’) wordt vanwege wegverkeerslawaai overschreden.

Inzien

Het ontwerpbestemmingsplan, de ontwerpomgevingsvergunning en het ontwerpbesluit hogere waarden, liggen ter inzage van vrijdag 6 februari 2015 gedurende zes weken, dat wil zeggen tot en met donderdag 19 maart 2015.

De stukken zijn digitaal raadpleegbaar:

Het digitale ontwerpbestemmingsplan is authentiek en rechtsgeldig. Op de landelijke website zijn niet alle onderzoeksrapporten van het bestemmingsplan in te zien. Op de gemeentelijke website zijn de onderzoeksrapporten wel beschikbaar.

Een papieren versie van het ontwerpbestemmingsplan, de ontwerpomgevingsvergunning en het ontwerpbesluit hogere waarden liggen ter inzage bij:

Balie Bouwen Wonen en Ondernemen

Stadskantoor (5e etage), Stadsplateau 1

Open van maandag tot en met vrijdag (zonder afspraak) van 9.00 tot 17.00 uur.

Zienswijze

Gedurende de bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan en/of de gecoördineerde ontwerpbesluiten indienen bij:

De gemeenteraad van Utrecht

Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling, afdeling Gebiedsontwikkeling

T.a.v. mevrouw mr M. Paumen

Postbus 16200

3500 CE Utrecht

Onder vermelding van: zienswijze bestemmingsplan Prinses Máxima Centrum, De Uithof

Wij verzoeken u in uw brief per onderdeel duidelijk te vermelden of uw zienswijze betrekking heeft op het ontwerpbestemmingsplan, de ontwerpomgevingsvergunning of op het ontwerpbesluit hogere waarde. Zienswijzen op het ontwerpbesluit hogere waarden en de ontwerpomgevingsvergunning worden door het college van burgemeester en wethouders behandeld. Zienswijzen op het ontwerpbestemmingsplan door de gemeenteraad.

Voor het mondeling indienen van zienswijzen kunt u tijdens werkdagen telefonisch (op nummer 030- 2860000) een afspraak maken met mevrouw Paumen tot drie werkdagen vóór de afloop van de termijn van terinzagelegging. U kunt een zienswijze niet via e-mail of anderszins digitaal indienen. Bij toepassing van de coördinatieregeling is de bestemmingsplanprocedure leidend. Dit betekent dat ook tegen de ontwerpomgevingsvergunning geen zienswijze via e-mail of anderszins digitaal kan worden ingediend.

Naar boven