Bestemmingsplan ‘Bella Vista’
Logo Arnhem
Burgemeester en wethouders maken overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 26 januari 2015 heeft vastgesteld
het bestemmingsplan ‘Bella Vista’
landelijk bekend onder het plan-identificatienummer NL.IMRO.0202.816-0301.
Inzien
Het bestemmingsplan ‘Bella Vista’ en het besluit tot gewijzigdevaststelling liggen met ingang van 2 februari 2015 gedurende een termijn van zes weken voor een ieder ter inzage op het stadhuis, loket BWL, Koningstraat 38
De interactieve digitale verbeelding van het plan is te raadplegen op het webadres:http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0202.816-0301
De digitale bestanden die gezamenlijk het juridisch geldend bestemmingsplan vormen zijn te vinden op het webadres:http://www.arnhem.nl/ruimtelijkeplannen/plannen/NL.IMRO.0202.816-/NL.IMRO.0202.816-0301/
De verbeelding en de tekst van het bestemmingsplan zijn eveneens in PDF-formaat te downloaden:
Ligging plangebied
Het plangebied ligt in Arnhem Noord ten oosten van de wijk Molenbeke. Het plangebied betreft het noordoostelijk gedeelte het terrein van Akzo Nobel. Het betreft de deelgebieden Kleine Enk, Fontanus en Novalaan.
Aanleiding en doel
In 2011 is het bestemmingsplan "Akzo en omgeving" door de gemeenteraad vastgesteld. In dat bestemmingsplan is het onderhavig gebied niet meegenomen omdat bestaande ontwikkelplannen voor dit gebied nog niet voldoende concreet waren. Inmiddels zijn de plannen in een zodanig concreet stadium gekomen, dat een bestemmingsplan kan worden opgesteld. Het gaat hier concreet om woningbouw(plannen) voor de locaties Novalaan en Fontanus op het Akzoterrein. Wat betreft laatste locaties is inmiddels op basis van de bouwverordening een omgevingsvergunning voor de bouw van 18 woningen verleend. Het onderhavig bestemmingsplan kan voor dit onderdeel dan ook als een beherend bestemmingsplan worden gezien.
De reeds in het bestemmingsplan 'Akzo en omgeving' opgenomen locatie De Kleine Enk maakt eveneens onderdeel van dit bestemmingsplan uit, aangezien hiervoor inmiddels een functieverandering via een afwijking van het bestemmingsplan heeft plaatsgevonden, van een kantoor naar kinderopvang. Ook voor dit onderdeel is het bestemmingsplan beherend van karakter.
Gewijzigde vaststelling
Ten opzichte van het ontwerp-bestemmingsplan zijn bij de vaststelling de volgende wijzigingen aangebracht:
De bestemming "Leiding-water" is aan de regels en op de plankaart toegevoegd ten behoeve van de bescherming van een aan het noordelijke deel van het plangebied grenzende hoofdwaterleiding.
Procedure
De belanghebbende die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij niet overeenkomstig artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht, kan gedurende de aangegeven termijn van zes weken na bekendmaking beroep aantekenen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State postbus 20019, 2500 EA Den Haag.
Voorts kan, indien beroep is ingesteld, een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.
Voor het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.
Tevens bestaat de mogelijkheid om digitaal beroep in te stellen en een verzoek om voorlopige voorziening in te dienen via. Hiervoor dient u wel te beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Op de genoemde site staan de exacte voorwaarden vermeld.
Ten aanzien van die onderdelen van het bestemmingsplan die bij vaststelling zijn gewijzigd ten opzichte van het ontwerp komt de bevoegdheid beroep in te stellen ook toe aan de belanghebbende die bezwaar heeft tegen deze wijzigingen.
Op dit besluit is Afdeling 2 van Hoofdstuk 1 van de Crisis- en Herstelwet van toepassing. Dit betekent dat belanghebbenden in hun beroepschrift moeten aangeven welke bezwaren zij hebben tegen het besluit. Na afloop van de beroepstermijn kunnen geen nieuwe beroepsgronden worden aangevoerd.
Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en Herstelwet van toepassing is.
Naar boven