Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Landgoed Kasteel Montfort
Logo Roerdalen
 
Ter inzage
Burgemeester en wethouders van Roerdalen maken bekend dat de gemeenteraad in de vergadering van 16 juli 2015 het bestemmingsplan Landgoed Kasteel Montfort gewijzigd heeft vastgesteld. Het bestemmingsplan ligt van 15 september tot en met 27 oktober 2015 voor eenieder ter inzage ligt bij het Servicepunt Roerdalen in het gemeentehuis in St. Odiliënberg (Schaapsweg 20). Dit plan kunt u ook elektronisch inzien op: www.ruimtelijkeplannen.nl via NL.IMRO.1669BPMFT2015LANDGKAST-VG01
 
Gebiedsomschrijving
Het bestemmingsplan voorziet in de uitbreiding van horecamogelijkheden voor Kasteel Montfort, de aanleg van een historische kasteeltuin, de planologisch regeling van een evenemententerrein en de realisatie van nieuwe natuur. Tevens wordt het bouwvlak van het agrarisch bedrijf aan de Huysdijk in Montfort aangepast (uitbreiding en vormverandering).
 
Raadsbesluit
De gemeenteraad heeft dit bestemmingsplan gewijzigd vastgesteld op 16 juli 2015.
Bij de vaststelling heeft de raad bij amendement de volgende wijziging aangebracht:
 
De tekst als bedoeld in Hoofdstuk 2 Bestemmingsregels, artikel 5.4 Specifieke gebruiksregels onder a. luidende: “a. horeca is toegestaan ter plaatse van de aanduiding “horeca tot en met categorie “1 en “horeca tot en met categorie 2” te vervangen door: “a. horeca is toegestaan ter plaatse van de aanduiding “horeca tot en met categorie 1” en “horeca tot en met categorie 1, uitgebreid met zalenverhuur (zonder regulier gebruik ten behoeve van feesten en muziek/dansevenementen. Onder regulier verbruik wordt verstaan meer dan 5 keer per jaar)”.
 
Beroep instellen tegen de gewijzigde vaststelling van dit bestemmingsplan
Gedurende de termijn van inzage staat voor belanghebbenden, die tijdig hun zienswijzen hebben ingediend, of kunnen aantonen dat zij daar redelijkerwijs niet toe in staat zijn geweest, beroep open bij de Raad van State, afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Gelijke bevoegdheid komt toe aan belanghebbenden die het niet eens zijn met de in het plan aangebrachte wijzigingen, zoals die hierboven zijn beschreven.
 
Als een beroepschrift is ingediend bestaat tevens de mogelijkheid om bij de voorzitter van de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening in te dienen.
 
Inwerkingtreding
Het bestemmingsplan treedt in werking daags na het aflopen van de inzagetermijn.
 
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Laurie van Melick van de afdeling Leefomgeving, telefoon 0475-538 888
 
Sint Odiliënberg, 2 september 2015
Burgemeester en wethouders van Roerdalen,
de secretaris, de burgemeester,
J.J.W.M. L’Ortije mr. M.D. de Boer-Beerta
Naar boven