Ontwerpbestemmingsplan Borculo, Woongebieden 2011, herziening 2015-1 (De Koppel)
Logo Berkelland
Vanaf 2006 is wooncorporatie ProWonen bezig met de uitvoering van het wijkplan voor de wijk “De Koppel” in Borculo. Het wijkplan voorziet in groot onderhoud, sloop en nieuwbouw van woningen. Daarvoor is in 2010 een bestemmingsplan opgesteld, welke vervolgens is opgenomen in het nu geldende bestemmingsplan “Borculo, Woongebieden 2011”.
Wijzigingen
Van de in totaal drie fasen zijn inmiddels de eerste en tweede fase afgerond. Voor de laatste (derde) fase zijn een aantal wijzigingen voorgesteld ten opzichte van het geldende bestemmingsplan. De wijzigingen zijn beperkt in aard en omvang. Daarnaast worden een aantal correcties uit de eerste twee fasen doorgevoerd. Met dit plan wordt, door planologische afname van het aantal woningen, geanticipeerd op de verwachte toekomstige krimp van het aantal huishoudens.
Samenvattend worden de volgende wijzigingen doorgevoerd:
  • -
    afname van 13 wooneenheden (waarvan 8 gestapelde wooneenheden);
  • -
    het verwijderen van de wijzigingsbevoegdheden voor een horecabedrijf;
  • -
    aanpassingen voor parkeerwegen, bergingen en bouwvlakken.
Wijzigingen vinden plaats op of in de buurt van de volgende adressen:
  • -
    Hieminkbeekstraat 10-16;
  • -
    Hieminkbeekstraat 18-24;
  • -
    Hoek Leerinkbeekstraat - Prins Bernhardstraat;
  • -
    Prinses Margrietstraat
  • -
    Koningin Julianastraat
  • -
    Kronenburgerstraat 8-14
  • -
    Koppeldijk 1-5a
Voor deze ontwikkelingen is het ontwerpbestemmingsplan “Borculo, Woongebieden 2011, herziening 2015-1 (De Koppel)” gemaakt.
Inzage
Het ontwerpbestemmingsplan en de bijlagen liggen van 16 september tot en met 27 oktober 2015 ter inzage in de Publiekswinkel, Marktstraat 1 in Borculo.
Zienswijze
Binnen deze termijn van zes weken kan iedereen zijn mening geven over het ontwerpbestemmingsplan. Dit heet het indienen van zienswijzen. U kunt schriftelijk zienswijzenindienen door een brief te sturen naar de gemeenteraad van Berkelland, Postbus 200, 7270 HA in Borculo. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met de heer E.J.E.M. Spanjaard, telefoon 0545-250 250. Het indienen van zienswijzen via de mail is niet mogelijk.
U kunt later alleen beroep instellen tegen het besluit van de gemeenteraad tot het vaststellen van het bestemmingsplan als u op tijd zienswijzen heeft ingediend tegen het ontwerpbestemmingsplan.
Website
Deze publicatie, het ontwerpbestemmingsplan en de bijlagen kunt u ook vinden op de gemeentelijke website www.gemeenteberkelland.nl, onder ‘bestemmingsplannen’, ‘ter inzage’. Daarnaast staat het plan op www.ruimtelijkeplannen.nl met identificatienummer NL.IMRO.1859.BPBCL20150002-0010.
Naar boven