Ontwerp bestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan Woningbouwlocatie Laan van Westenenk 501-701 (TNO-terrein), Apeldoorn
Logo Apeldoorn
Van 17 september 2015 tot en met 28 oktober 2015 liggen het ontwerp van het bestemmingsplan Laan van Westenenk 501-701 met identificatiecode NL.IMRO.0200.bp1253-ont1 en het concept-beeldkwaliteitsplan Ugchelen Buiten ter inzage.
Het ontwerpbestemmingsplan betreft de realisatie van 275 woningen. De gemeenteraad is niet van plan een exploitatieplan vast te stellen. Het concept-beeldkwaliteitsplan heeft dezelfde begrenzing. In dit beeldkwaliteitsplan zijn de gebiedsgerichte welstandscriteria opgenomen, waaraan wij aanvragen om omgevingsvergunningen voor het bouwen zullen toetsen.
Tijdens de periode waarin het ontwerp-bestemmingsplan ter inzage ligt kan iedereen een zienswijze over het ontwerp-bestemmingsplan geven. Dat kan op de volgende manieren:
  • schriftelijk: stuur uw zienswijze naar de gemeenteraad, Postbus 9033, 7300 ES Apeldoorn, onder vermelding van 'zienswijze over ontwerp bestemmingsplan Laan van Westenenk 501-701' (TNO-terrein)'. De zienswijzenbrief moet door u ondertekend zijn en ten minste uw naam, adres en woonplaats en indien mogelijk ook uw telefoonnummer bevatten.
  • mondeling: maak een afspraak met de heer M. Beimer, tel. (055) 580 2476.
  • digitaal: vul het formulier in op onze website, www.apeldoorn.nl/reactiebestemmingsplan (inloggen met DigiD).
    Het indienen van digitale zienswijzen via e-mail is niet mogelijk.
Tijdens de periode waarin het concept-beeldkwaliteitsplan ter inzage ligt kan iedereen er een reactie op geven. Dat kan op de volgende manieren:
  • schriftelijk: stuur uw reactie naar de eenheid Ruimtelijke Leefomgeving, Postbus 9033, 7300 ES Apeldoorn, onder vermelding van reactie op beeldkwaliteitsplan Ugchelen Buiten (TNO-locatie)'. De brief moet door u ondertekend zijn en ten minste uw naam, adres en woonplaats en indien mogelijk ook uw telefoonnummer bevatten.
  • mondeling: maak een afspraak met de heer M. Polman, telefoonnummer (055) 580 2813.
Voor (een deel van) de in dit plan opgenomen ontwikkelingen is ook een hogere grenswaarde als bedoeld in de Wet geluidhinder vereist. Het ontwerpbesluit tot vaststelling van de hogere grenswaarde ligt tegelijkertijd met het bestemmingsplan ter inzage. De bijbehorende publicatie is opgenomen onder het kopje Wet geluidhinder.
Het digitale bestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan zijn te raadplegen via onze website www.apeldoorn.nl/inzage.
Het ontwerp-bestemmingsplan en het concept-beeldkwaliteitsplan liggen ook ter inzage in het stadhuis. De medewerkers van het Omgevingsloket kunnen u meer vertellen over het bestemmingsplan. Beide plannen kunt u ook bekijken op de internetzuil in het stadhuis. De openingstijden van het stadhuis en het Omgevingsloket vindt u op www.apeldoorn.nl/stadhuis.
Apeldoorn, 16 september 2015
Naar boven