Kennisgeving
Logo Geldermalsen
Ontwerp bestemmingsplan “ Koningsweg 22 en Ontwerp beeldkwaliteitsplan “Koningsweg” te Geldermalsen t er inzage
Met ingang van vrijdag 18 september 2015 ligt voor zes weken op grond van artikel 3.8 lid 1 Wro en artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht ter inzage bij het Klantencontactcentrum op het gemeentehuis te Geldermalsen:
  • 1.
    het ontwerp van het bestemmingsplan “Koningsweg 22”.
  • 2.
    het ontwerp beeldkwaliteitsplan “Koningsweg”
De zienswijzentermijn van zes weken eindigt op donderdag 30 oktober 2015.
Toelichting op de stukken
Het plangebied is gelegen in de Emmawijk in Geldermalsen en omvat het perceel Koningsweg 22/ Van Houtenstraat 1 te Geldermalsen. Het wordt begrensd door de Koningsweg aan de westkant, de Van Houtenstraat aan de oostkant en het perceel Van Houtenstraat 5 aan de zuidkant en het perceel Van Hogendorpstraat 15 (zwembad) aan de noordkant.
Ontwerp bestemmingsplan Koningsweg 22
Het bestemmingsplan moet het mogelijk maken om een complex voor kleinschalig groepswonen met 32 zorgplaatsen voor dementerende ouderen te realiseren. Het geheel is een initiatief van de stichting Kleurrijk Wonen, dat niet uitvoerbaar is binnen het bestaande bestemmingsplan ”Geldermalsen Woongebied” uit 2011. Hierdoor is een herziening voor de grond in het plangebied noodzakelijk.
Ontwerp beeldkwaliteitplan “Koningsweg”
Het beeldkwaliteitsplan is een aanvulling op de regels van het bestemmingsplan ten aanzien van beeldaspecten en materiaalgebruik. De gemeenteraad stelt het beeldkwaliteitplan vast, gelijktijdig met het bestemmingsplan “Koningsweg 22 “ als aanvulling op de welstandsnota.
Raadplegen planstukken:
Het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken en het ontwerp beeldkwaliteitplan kunnen op afspraak worden ingezien bij het Klantencontactcentrum op het gemeentehuis te Geldermalsen. Voor het maken van een afspraak kunt u terecht op de gemeentelijke website: www.geldermalsen.nl > Maak afspraak > Inzien stukken of via (0345) 586 611.
Het ontwerp bestemmingsplan en ontwerp beeldkwaliteitplan zijn tevens te raadplegen op de website www.geldermalsen.nl in PDF-vorm (onder het kopje ‘bestemmingsplannen).
De planstukken zijn tevens digitaal te raadplegen op: www.ruimtelijkeplannen.nl. U kunt hiervoor het volgende planidentificatienummer gebruiken: NL.IMRO.0236.GDMkoningsweg22-OWO1.
Reageren
Gedurende de termijn van terinzagelegging (t/m donderdag 30 oktober 2015) kan een ieder een schriftelijke zienswijze (géén e-mail) sturen naar de gemeenteraad van de gemeente Geldermalsen, Postbus 112, 4190 CC Geldermalsen. Indien u een mondelinge zienswijze wilt indienen, dan dient u hiervoor, uiterlijk één week voor het einde van de terinzagetermijn, een afspraak te maken via het secretariaat van de afdeling MRO: (0345) 58 66 11 (alleen bereikbaar tijdens kantooruren)
Naar boven