Openbare kennisgeving Wet milieubeheer
Logo Lingewaard
Burgemeester en wethouders van Lingewaard en Gedeputeerde Staten van Gelderland maken gelet op het bepaalde in hoofdstuk 7 van de Wet milieubeheer het volgende bekend.
 
MER bij bestemmingsplan en ontgrondingsvergunning herinrichting Bemmelse Waard
De Wet milieubeheer verplicht het opstellen van een plan-MER (Milieu Effect Rapport) als een bestemmingsplan het juridisch kader vormt voor mogelijke toekomstige m.e.r. (beoordelings)plichtige projecten of voor projecten die mogelijk significante effecten hebben op Natura 2000-gebieden.
 
Op basis van het voorontwerp bestemmingsplan Herinrichting Bemmelse Waard dat ter inzage heeft gelegen en digitaal beschikbaar is op www.ruimtelijkeplannen.nl., is geconstateerd dat sprake is van een verplichting voor een passende beoordeling op grond van de Natuurbeschermingswet 1998. Als een passende beoordeling nodig is, dient ook een Milieu Effect Rapport te worden opgesteld.
 
Het op te stellen MER is in de eerste plaats bedoeld om de gevolgen van de mogelijkheden die het bestemmingsplan biedt voor de omgeving in beeld te brengen, zodat het milieubelang een volwaardige plaats kan krijgen in het besluit over de vaststelling van het bestemmingsplan (plan-MER). In de tweede plaats zal het MER ook de effecten van de ontgronding in beeld brengen zodat het MER ook bruikbaar is in de vergunningprocedure voor de ontgrondingsvergunning (project-MER).
 
Burgemeester en wethouders van Lingewaard coördineren de m.e.r.-procedure.
 
Notitie Reikwijdte en Detailniveau
Voorafgaand aan het MER is een Notitie Reikwijdte en Detailniveau opgesteld. In deze notitie is de onderzoeksopzet (de reikwijdte en het detailniveau) voor het op te stellen MER beschreven. Over die notitie kunnen zienswijzen worden ingediend.
 
Waar ter inzage?
De Notitie Reikwijdte en Detailniveau is vanaf donderdag 17 september 2015 gedurende zes weken op de volgende wijzen ter inzage gelegd, beschikbaar gesteld en raadpleegbaar gemaakt:
  • 1.
    De notitie is digitaal in te zien op de website van de gemeente Lingewaard (www.lingewaard.nl onder Wonen en Leven→bekendmakingen→bestemmingsplannen);
  • 2.
    De analoge notitie ligt ter inzage bij het Klant Contact Centrum (KCC) van Lingewaard te Bemmel. 
 
Wilt u een reactie hierop geven?
Binnen de genoemde termijn kan een ieder schriftelijk een zienswijze indienen bij burgemeester en wethouders van Lingewaard, Postbus 15, 6680 AA Bemmel. Als u mondeling uw zienswijze wilt geven, kunt u – binnen genoemde termijn – telefonisch contact opnemen met dhr. J. Bruckwilder van het team Ruimtelijke Beleid, bereikbaar via telefoonnr. 026 32 60 111.
 
Verdere procedure
De Notitie Reikwijdte en Detailniveau vormt de onderzoeksopzet voor het te verrichten onderzoek. Enkele overheids- en maatschappelijke organisaties worden over de notitie geraadpleegd. Daarnaast staat de notitie open voor het indienen van zienswijzen. Het MER, waar de passende beoordeling een onderdeel van zal zijn, wordt t.z.t. gepubliceerd bij het ontwerp bestemmingsplan en de ontwerpbeschikking Ontgrondingenwet. Daarbij wordt ook aangegeven hoe is omgegaan met zienswijzen op de notitie Reikwijdte en Detailniveau. Het MER wordt dan tevens voor advies voorgelegd aan de Commissie voor de Milieueffectrapportage. Naar aanleiding van de publicatie van het MER bij het ontwerp bestemmingsplan en de ontwerpbeschikking voor de vergunning op grond van de Ontgrondingenwet kunnen t.z.t. ook zienswijzen worden ingediend.
 
Bemmel, 16 september 2015
 
Naar boven