___________________________________________________________________________
Logo Raalte
Gemeente Raalte, B estemmingsplan Buitengebied Raalte, 1 7 e wijziging waterbergingen Kolkwet e ring
Burgemeester en wethouders van de gemeente Raalte maken bekend dat het bij besluit van 8 september 2015 het bestemmingsplan ‘Buitengebied Raalte, 17e wijziging, waterbergingen Kolkwetering’ ongewijzigd heeft vastgesteld.
Het Waterschap Groot Salland staat de komende jaren voor een aantal grote beleidsopgaven, zoals verwoord in o.a. de Europese Kaderrichtlijn Water (KRW) en het Waterbeleid 21e eeuw (WB21). Het waterschap gaat dit gezamenlijk oppakken voor 36 waterlichamen. Het doel van de opgaven is om wateroverlast te voorkomen (WB21) en het verkrijgen van een goede ecologische toestand en een goede waterkwaliteit van de waterlichamen (KRW). Het waterschap heeft besloten dat in ieder geval achttien waterlichamen moeten voldoen aan de KRW voor 2015.
De Kolkwetering is één van de waterlichamen die heringericht worden. De herinichting betreft onder andere het aanleggen van vispassages en het afgraven van oevers. Eén van de maatregelen die het waterschap ook uitvoert is het inrichten van waterbergingen om te kunnen voldoen aan WB21. Het huidige oppervlak aan waterberging in het watersysteem van de Kolkwetering is namelijk onvoldoende gebleken.
Tijdens de termijn van terinzagelegging van het ontwerpplan zijn geen zienswijzen ingediend.
Het wijzigingsplan met vaststellingsbesluit liggen vanaf 17 september 2015 tot en met 29 oktober 2015 ter inzage in de informatiehoek van het gemeentehuis, Zwolsestraat 16 in Raalte.
Het wijzigingsplan is tevens elektronisch raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl en via de website van de gemeente Raalte www.raalte.nl onder de link http://ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0177.BPW20140008-0002
De bronbestanden zijn beschikbaar op: http://ruimtelijkeplannen.raalte.nl//plannen/NL.IMRO.0177.BPW20140008-/NL.IMRO.0177.BPW20140008-0002/
Met ingang van 18 september 2015 tot en met 29 oktober 2015 kan tegen het besluit tot vaststelling van het wijzigingsplan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, uitsluitend door belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest een zienswijze bij burgemeester en wethouders in te dienen.
Het besluit tot vaststelling van het wijzigingsplan treedt met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt in werking. Indien gedurende de beroepstermijn met betrekking tot het besluit tot vaststelling van het wijzigingsplan bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan, wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.
Naar boven