Buitengebied Oost, Geesinkweg 3 – Geesinkweg 6 – Vordenseweg 17, gemeente Zutphen
Logo Zutphen
Burgemeester en wethouders van Zutphen maken bekend dat met ingang van 17 september 2015 tot en met 30 oktober 2015 bij het loket van de gemeente Zutphen, ’s Gravenhof 2, voor een ieder gedurende zes weken ter inzage ligt:
Het plan
Het bestemmingsplan Buitengebied Oost 2007 is op 6 juli 2009 vastgesteld en op 2 maart 2010 gedeeltelijk goedgekeurd. Om de onderdelen waaraan op de plankaart goedkeuring is onthouden te repareren wordt een correctieve herziening opgesteld voor de percelen Geesinkweg 6 en Vordenseweg 17. Daarnaast is er één ontwikkeling in het buitengebied geweest op de locatie Geesinkweg 3, welke met een artikel 19 lid 1 WRO vrijstelling is vergund. Deze heeft in het bestemmingsplan Buitengebied Oost 2007 geen plaats gekregen, en wordt in het voor te bereiden bestemmingsplan opgenomen.
Plangebied
Het plangebied is gelegen op de locaties Geesinkweg 3, Geesinkweg 6 en Vordenseweg 17 te Warnsveld.
G ewijzigde vaststelling
Het bestemmingsplan is door gemeenteraad op 7 september 2015 met betrekking tot de regels en de verbeelding gewijzigd vastgesteld. De wijzigingen zijn:
Toelichting
-De toelichting is aangevuld met het onderzoek externe veiligheid.
Regels
-Artikel 4.3 is uitgebreid met de zinsnede ‘de veiligheid van de gasleiding niet wordt geschaad’.
Verbeelding
-De nummers van de gasleidingen 4 en 5 zijn omgedraaid.
Beroep
Tegen het ontwerp van het plan zijn geen zienswijzen naar voren gebracht. Tevens hebben burgemeester en wethouders bij de vaststelling wijzigingen in het plan aangebracht naar aanleiding van vooroverleg.
De indiener van zienswijzen die tevens belanghebbende is en een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze naar voren te brengen, alsmede een belanghebbende die bezwaar heeft tegen de door burgemeester en wethouders aangebrachte wijzigingen kan beroep instellen.
Beroep kan tot en met 30 oktober 2015 worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking. Als er sprake is van een spoedeisende zaak kunt u, tegelijkertijd, een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.
Inwerkingtreding bestemmingsplan
Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit tot vaststelling niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.
Plan inzien
Het bestemmingsplan “Buitengebied Oost, Geesinkweg 3 – Geesinkweg 6 – Vordenseweg 17” kunt u inzien in het stadhuis, bij het Loket. Het plan is tevens te raadplegen via de website van de gemeente Zutphen, www.zutphen.nl, onder “Actueel” en dan kiezen voor “Plannen ter inzage”. Verder is het bestemmingsplan te raadplegen op  www.ruimtelijkeplannen.nl. U kunt hiervoor de volgende link gebruiken:
http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0301.bp1408Bouwvlakken-vs01
De bestanden van het bestemmingsplan kunt u ook langs elektronische weg verkrijgen via de link:
http://publiek.tercera-ro.nl/officieel/0301/NL.IMRO. 0301.bp1408Bouwvlakken -vs01
Zutphen, 16 september 2015
Burgemeester en wethouders van Zutphen
Naar boven