Bestemmingsplan Slobbengors gewijzigd vastgesteld
Logo Papendrecht
Burgemeester en wethouders maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat de gemeenteraad van Papendrecht in zijn vergadering van 10 september 2015 het bestemmingsplan Slobbengors (NL.IMRO.0590.bp05Slobbengors-3002) gewijzigd heeft vastgesteld.
Het bestemmingsplan omvat het plangebied dat is gelegen aan de zuidwestzijde van Papendrecht. Het gebied omvat de bedrijfszone van Fokker en de sportvelden en –voorzieningen.
Het gebied wordt globaal begrensd door het Westeind aan de noordoostzijde, de Julianastraat en de Slobbengors aan de zuidoostzijde en de rivier De Noord aan de zuidwest- en noordwestzijde.
Met het nieuwe bestemmingsplan wordt een deel van het geldende bestemmingsplan Rivieroevers geactualiseerd en voor een deel een nieuwe ontwikkeling, de bouw van een nieuw hoofdkantoor van Fokker, mogelijk gemaakt.
De wijziging van het bestemmingsplan heeft uitsluitend betrekking op de volgende onderdelen:
  • artikel 1 lid 1.8 (definitie brutovloeroppervlak) wordt uit de planregels verwijderd;
  • artikel 3 lid 3.3.1 onder d wordt zodanig aangepast dat wordt gewaarborgd dat op de bedrijfslocatie van Fokker in totaal maximaal 5.000 m2 aan bedrijfsgebonden kantoor is toegestaan;
  • het voor het bestemmingsplan uitgevoerde akoestisch onderzoek is uitgevoerd met een groter aantal in het plangebied te realiseren m2 kantooroppervlak. Als gevolg van het nieuwe onderzoek is een aangepast Integraal milieuadvies Bestemmingsplan Slobbengors als bijlage bij het bestemmingsplan gevoegd.
De wijziging van het bestemmingsplan is het gevolg van de uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State van 20 mei 2015 naar aanleiding van een ingesteld beroep tegen het op 23 januari 2014 door de raad vastgestelde bestemmingsplan Slobbengors.
De wijzigingen zijn uitgebreid beschreven in het ter inzage liggende raadsbesluit en de daarbij behorende Nota van wijzigingen bestemmingsplan Slobbengors van 21 juli 2015.
Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt met ingang van donderdag 17 september tot en met woensdag 28 oktober 2015 voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis, Markt 22 te Papendrecht. De stukken kunnen tijdens openingstijden op werkdagen in het gemeentehuis worden ingezien of op afspraak (telefoonnummer 14078). Indien noodzakelijk is dit ook buiten werkuren mogelijk. Het bestemmingsplan is ook in te zien op de gemeentelijke website www.papendrecht.nl (ruimtelijkeplannen/bestemmingsplannen/terinzage) en op www.ruimtelijkeplannen.nl onder het bovenvermelde planidentificatienummer.
Belanghebbenden kunnen uitsluitend tegen de bij de vaststelling aangebrachte wijzigingen tot en met
28 oktober 2015 schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 AE Den Haag).
Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van 29 oktober 2015. Indien gedurende de beroepstermijn bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan, wordt de inwerkingtreding van het vaststellingsbesluit opgeschort, totdat op het verzoek is beslist.
Papendrecht, 16 september 2015
Naar boven