Ontwerpbestemmingsplan 'Marum Dorp 2015', Marum
Logo Marum
Burgemeester en wethouders van Marum maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van vrijdag 18 september 2015 tot en met donderdag 29 oktober 2015 het ontwerpbestemmingsplan 'Marum Dorp 2015' (plancode NL.IMRO.0025.BPMA15BEHE1-OW01) voor een ieder ter inzage ligt in het gemeentehuis te Marum (bezoekadres: Molenstraat 45) tijdens kantooruren van maandag t/m vrijdag van 8.30-12.00 uur en op woensdagmiddag van 14.00-16.00 uur.
 
Een nieuw bestemmingsplan is nodig omdat het merendeel van de huidige bestemmingsplannen voor de dorpskern zijn verouderd en niet meer voldoen aan de huidige eisen die aan een bestemmingsplan worden gesteld. De gemeente heeft op grond van de Wet ruimtelijke ordening de plicht bestemmingsplannen te actualiseren.
 
Inhoud
Door samenvoeging van diverse bestemmingsplannen wordt er voor bijna het hele dorp Marum een eenduidige systematiek vastgelegd. Voor het dorp Marum gelden straks nog drie plannen, te weten ‘Marum Dorp 2015’, ‘Marum-Centrum’ en ‘Marum-West’.
Het ontwerp bestemmingsplan is voor het grootse deel van het gebied consoliderend. Dit betekent dat de bestaande situatie leidend is bij het bepalen van de bestemming. Ook is in dit plan rekening gehouden met de nog bestaande afspraken aangaande nieuwbouw. Daarnaast heeft een actualisatie van het juridisch-planologisch kader plaatsgevonden.
 
Plangebied
Het plangebied wordt in hoofdzaak bepaald door de bestaande dorpskern waarbij de binnenbegrenzing wordt gevormd door het bestemmingsplan ‘Marum-Centrum’ en de buitenbegrenzing grotendeels door het bestemmingsplan ‘Buitengebied Marum’.
 
Plan raadplegen
Het ontwerpbestemmingsplan is in digitale vorm te raadplegen via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl en de gemeentelijke website www.marum.nl, onder de rubriek 'wonen en welzijn', 'bestemmingsplannen', bestemmingsplannen in procedure'.
 
Indienen zienswijzen
Tijdens de terinzagetermijn kan een ieder naar keuze schriftelijk of mondeling een zienswijze (een gemotiveerde reactie) naar voren brengen over het plan bij de gemeenteraad van Marum. Een schriftelijke zienswijze kan worden gericht aan de gemeenteraad van Marum, Postbus 2, 9363 ZG Marum. Ook kunt u uw zienswijze per e-mail indienen op het adres: digitaleplannen@marum.nl onder vermelding van 'zienswijze ontwerpbestemmingsplan 'Woningbouwlocatie Marum-West' en met vermelding van uw adresgegevens. Een mondelinge zienswijze kunt u binnen de genoemde periode indienen, nadat u daarvoor een afspraak heeft gemaakt met een van de medewerkers van het taakveld VRO, telefoonnummer (0594)641333.
 
Naar boven