Logo Middelburg
Ontwerpbestemmingsplan ‘Churchilllaan’ en ontwerpomgevingsvergunning voor de bouw van een woon-zorgcomplex en patiowoningen aan de Churchilllaan, Middelburg

In het kader van artikel 3.31 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) liggen het ontwerpbestemmingsplan Churchilllaan en de ontwerpomgevingsvergunning voor de bouw van een woon-zorgcomplex met 41 appartementen en 12 grondgebonden patiowoningen aan de Sir Winston Churchilllaan in Middelburg vanaf 6 februari 2015 tot en met 19 maart 2015 voor een ieder ter inzage ligt bij de vakbalie in het Stadskantoor aan de Kanaalweg 3 te Middelburg.

Het bestemmingsplan en de vergunning zijn tevens digitaal in te zien op onze website www.middelburg.nl onder bestemmingsplannen (plannen in procedure). Daarnaast is het ontwerpbestemmingsplan raadpleegbaar via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl onder plancode NL.IMRO.0687.BPKLACHU-ON01.

Het plangebied bevindt zich aan de zuidoostzijde van de wijk Klarenbeek. Aan de westzijde wordt het plangebied begrensd door de Churchilllaan. Ten zuiden van het plangebied bevindt zich een middelbare school (CSW). Aan de oostzijde van het plangebied ligt de Gerrit van der Veenstraat. Aan de noordzijde van het plangebied bevindt zich een zevental vrijstaande woningen. Deze locatie wordt daarmee in een actueel bestemmingsplan vastgelegd en tevens maakt dit plan de realisering van een woon-zorgcomplex en patiowoningen mogelijk.

Met de gelijktijdige ter inzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerp omgevingsvergunning wordt toepassing gegeven aan de coördinatieregeling uit paragraaf 3.6 van de Wet ruimtelijke ordening. Hiermee is het mogelijk dat procedures gezamenlijk worden doorlopen. Besluitvorming wordt als gevolg hiervan gecoördineerd behandeld en voorbereid. De gemeenteraad is het bevoegde gezag voor het vaststellen van het bestemmingsplan en het college van burgemeester en Wethouders is het bevoegde gezag voor de omgevingsvergunning.

Gedurende genoemde termijn kan iedereen schriftelijk of mondeling een zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan en/of de ontwerp omgevingsvergunning kenbaar maken bij de raad van de gemeente Middelburg, Postbus 6000, 4330 LA Middelburg. Voor het kenbaar maken van een mondelinge zienswijze binnen de genoemde periode is het noodzakelijk tijdig vooraf een afspraak te maken via telefoonnummer (0118) 67 52 36.

Voor zover de zienswijze is gericht tegen het ontwerpbestemmingsplan, zal deze ter behandeling worden voorgelegd aan de gemeenteraad bij het voorstel over vaststelling van het bestemmingsplan. Het besluit op de omgevingsvergunning zal genomen worden door het college van burgemeester en wethouders.

Naar boven