Omgevingsvergunning, Bakkersdam 1a Heusden
Logo Heusden
Het college van Heusden maakt bekend, dat zij heeft ingestemd met de omgevingsvergunning Bakkersdam 1a Heusden voor het vergroten van het bedrijfspand en kantoor en het uitvoeren van bedrijfsactiviteiten op de bijbehorende gronden en bewerkingen aan de schepen aan de kade (NL.IMRO.0797.bakkersdam1a-OV01).
Het plangebied ligt op het bedrijventerrein Bakkersdam, aan de Bergsche Maas. De percelen zijn kadastraal bekend als: gemeente Heusden, sectie A, nummers 2796, 2636.
Momenteel is het perceel ook al in gebruik door het bedrijf. De geldende bestemming is ‘Industrie, scheepswerf’ en ‘Water’. De bestemming staat de gewenste bouw en het gebruik op de bestemming ‘Water’ niet toe. De aanvrager besloot daarom om een omgevingsvergunning met uitgebreide procedure conform de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) aan te vragen. Daarmee is het mogelijk af te wijken van het bestemmingsplan en het project te realiseren. Deze omgevingsvergunning bevat de activiteit ‘bouwen’, ‘handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening’ en ‘inrichting veranderen (milieu)’.
Inzage
De omgevingsvergunning ligt met de bijbehorende stukken met ingang van 10 september 2015gedurende zes weken ter inzage. U kunt de stukken tijdens openingstijden inzien in het gemeentehuis in Vlijmen. Een digitale versie van de omgevingsvergunning is raadpleegbaar via www.heusden.nl.
Beroep
Tijdens bovengenoemde termijn kan een beroep worden ingesteld door de volgende personen:
  • belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingebracht tegen het ontwerpbesluit;
  • belanghebbenden die bedenkingen hebben tegen de wijzigingen die bij het nemen van het besluit ten opzichte van het ontwerpbesluit zijn aangebracht;
  • belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijze te hebben ingebracht tegen het ontwerpbesluit.
Een beroepschrift kunt u verzenden naar de Rechtbank ’s-Hertogenbosch, sector Bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA ’s-Hertogenbosch. Het indienen van een beroepschrift schorst de werking van het besluit niet. Hebben u of derde belanghebbenden er veel belang bij dat dit besluit niet in werking treedt, dan kan een voorlopige voorziening worden gevraagd bij de bovengenoemde rechtbank. Het besluit treedt in werking de dag na afloop van de genoemde beroepstermijn of wanneer op een eventueel verzoek om voorlopige voorziening is besloten.
U kunt ook een digitaal beroepschrift of verzoekschrift indienen via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden. Wanneer een voorlopige voorziening wordt aangevraagd treedt de beschikking pas in werking nadat hierover een beslissing is genomen.
Overige informatie
Wilt u mondeling reageren, of wilt u informatie, dan kunt u contact opnemen met via het (vijfcijferige) telefoonnummer 14 073.
Naar boven