Logo Overijssel
Terinzagelegging ontwerpbeheerplannen Natura 2000, Overijssel

Van 9 februari tot en met 23 maart 2015 liggen zestien Natura 2000 ontwerpbeheerplannen ter inzage. Een beheerplan geeft duidelijkheid over de maatregelen die nodig zijn om de vastgestelde natuurdoelen in het gebied te realiseren en geeft duidelijkheid over de continuering en ontwikkeling van bestaande (economische) activiteiten in het gebied. Waar mogelijk zijn bestaande activiteiten vergunningvrij opgenomen.

Gedeputeerde staten van Overijssel zijn eerste aanspreekpunt voor de volgende twaalf Natura 2000 ontwerpbeheerplannen en leggen deze ter inzage: Aamsveen, Boetelerveld, Buurserzand & Haaksbergerveen, Dinkelland, Landgoederen Oldenzaal, Lemselermaten, Lonnekermeer, Olde Maten & Veerslootslanden, Springendal & Dal van de Mosbeek, Uiterwaarden Zwarte Water en Vecht, en Vecht- en Beneden-Reggegebied, Witte Veen.

De Staatssecretaris van Economische Zaken (EZ) is eerste aanspreekpunt voor de volgende vier Natura 2000 ontwerpbeheerplannen en legt deze ter inzage: Achter de Voort, Agelerbroek & Voltherbroek, Borkeld, Engbertsdijksvenen en Sallandse Heuvelrug.

Inloopbijeenkomsten ontwerpbeheerplannen en PAS

Tijdens inloopbijeenkomsten wordt u tussen 15.00 en 21.00 uur geïnformeerd over de Natura 2000 ontwerpbeheerplannen en de Programmatische Aanpak Stikstof (PAS) inclusief gebiedsanalyses van alle Natura 2000 gebieden:

  • Maandag 9 februari 2015, Sandton Resort Bad Boekelo, Oude Deldenerweg 203, Boekelo

    Alle plannen, specifiek: Aamsveen; Buurserzand & Haaksbergerveen; Lonnekermeer; Witte Veen.

  • Dinsdag 10 februari 2015, de Poppe, Holterweg 23, Markelo

    Alle plannen, specifiek: Boetelerveld; Borkeld (EZ); Sallandse Heuvelrug (EZ).

  • Woensdag 11 februari 2015, Partycentrum Ensink, Lemselosestraat 4, Weerselo

    Alle plannen, specifiek: Achter de Voort, Agelerbroek & Voltherbroek (EZ); Dinkelland; Landgoederen Oldenzaal; Lemselermaten; Springendal & Dal van de Mosbeek.

  • Maandag 16 februari 2015, Hotel Zwartewater, De Vlakte 20, Zwartsluis

    Alle plannen, specifiek: Olde Maten & Veerslootslanden.

  • Dinsdag 17 februari 2015, Het Heemse, Blanckvoortallee 2, Hardenberg

    Alle plannen, specifiek: Vecht- & Beneden Reggegebied; Engbertsdijksvenen (EZ).

Ter inzage

De ontwerpbeheerplannen en bijhorende stukken liggen ter inzage vanaf 9 februari tot en met 23 maart 2015. U kunt de stukken inzien via: www.overijssel.nl/inspraaknatura2000 en www.rijksoverheid.nl/natura2000 en tijdens openingstijden in het provinciehuis in Zwolle (Luttenbergstraat 2) en bij het Ministerie van Economische zaken in Den Haag (Bezuidenhoutseweg 73).

Zienswijze

Belanghebbenden kunnen gedurende de genoemde termijn een zienswijze indienen. Dit kan digitaal, schriftelijk of mondeling. Meer informatie vindt u op: www.overijssel.nl/inspraaknatura2000 en www.rijksoverheid.nl/natura2000

Voor vragen over de inspraak kunt u mailen naar: inspraaknatura2000@overijssel.nl of bellen met het secretariaat van de eenheid Natuur en Milieu via tel: 038-499 85 00 of het loket van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) via tel: 088-042 42 42.

Naar boven