Regeling van de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties van 4 september 2015, nr. 2015-0000507654, houdende wijziging van de Kies- en referendumregeling in verband met de vaststelling van de stempas en het schriftelijk volmachtbewijs voor de herindelingsverkiezingen in 2015

De Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties,

Gelet op de artikelen J 7 en L 11, tweede lid, van de Kieswet;

Besluit:

ARTIKEL I

De bijlage bij artikel 1 van de Kies- en referendumregeling wordt als volgt gewijzigd:

1. Het model J 7 wordt vervangen door het model J 7 dat in de bijlage bij deze regeling is opgenomen.

2. Het model L 11 wordt vervangen door het model L 11 dat in de bijlage bij deze regeling is opgenomen.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, R.H.A. Plasterk

BIJLAGE BIJ ARTIKEL I

Model J 7. Stempas

De stempas voor de herindelingsverkiezingen van de leden van de gemeenteraden van de gemeenten Edam-Volendam en Gooise Meren op woensdag 18 november 2015 luidt als volgt:

Model L 11. Schriftelijk volmachtbewijs

Het schriftelijk volmachtbewijs voor de herindelingsverkiezingen van de leden van de gemeenteraden van de gemeenten Edam-Volendam en Gooise Meren op woensdag 18 november 2015 luidt als volgt:

TOELICHTING

Met de onderhavige regeling zijn de modellen voor de stempas en het schriftelijk volmachtbewijs ten behoeve van de herindelingsverkiezingen op woensdag 18 november 2015 vastgesteld. Dit geschiedt krachtens de artikelen J 7 en L 11, tweede lid, van de Kieswet.

De vastgestelde modellen gelden voor de herindelingsverkiezingen van de leden van de gemeenteraden van de gemeenten Edam-Volendam en Gooise Meren, die met ingang van 1 januari 2016 worden ingesteld als gevolg van gemeentelijke herindeling. De verkiezingen voor de gemeenteraad van Edam-Volendam vinden plaats in de per 1 januari 2016 op te heffen gemeenten Edam-Volendam en Zeevang. De verkiezingen voor de gemeenteraad van Gooise Meren vinden plaats in de per 1 januari 2016 op te heffen gemeenten Bussum, Muiden en Naarden.

Opdat de betrokken gemeenten voldoende tijd hebben om de stempassen en schriftelijk volmachtbewijzen te drukken en verspreiden, treedt de onderhavige regeling in afwijking van het systeem van de vaste verandermomenten in werking met ingang van de dag na bekendmaking van de regeling in de Staatscourant.

De Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, R.H.A. Plasterk

Naar boven