Vastgesteld bestemmingsplan Nijverwaard en reactieve aanwijzing Provincie Zuid-Holland
Logo Sliedrecht
Burgemeester en wethouders van Sliedrecht maken bekend dat de gemeenteraad op 23 juni 2015 het bestemmingsplan Nijverwaard met ID-nummer NL.IMRO.0610.BPNijverwaard05-3001 gewijzigd heeft vastgesteld. Ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan is een aantal wijzigingen aangebracht op de plankaart en in de regels. Voor een gedetailleerd overzicht van de wijzigingen wordt verwezen naar het overzicht van wijzigingen die behoren bij het raadsbesluit.
 
Reactieve aanwijzing
Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland hebben op 14 juli 2015 een reactieve aanwijzing ex artikel 3.8 lid 6 van de Wet ruimtelijke ordening, met ID-nummer NL.IMRO.9928.DOSx2015x0004375AW-VA01, gegeven ten aanzien van het bestemmingsplan Nijverwaard, ertoe strekkende dat artikel 3.1, lid p, artikel 3.5.1 Wijzigingsbevoegdheid voor detailhandel in de woonbranche en artikel 4.1 lid a en b van het bestemmingsplan Nijverwaard zoals vastgesteld door de raad van de gemeente op 23 juni 2015 geen onderdeel blijven uitmaken van het vastgestelde bestemmingsplan. Als het aanwijzingsbesluit onherroepelijk wordt, vervalt het vaststellingsbesluit voor wat betreft de delen waarop de aanwijzing betrekking heeft.
 
Plangebied
Het bestemmingsplan Nijverwaard omvat het gehele bedrijventerrein Nijverwaard. Dit bedrijventerrein ligt aan de noordzijde van Sliedrecht en ligt ingeklemd tussen de Betuweroute en de Merwede-Lingelijn aan de noordwestzijde en de rijksweg A15 aan de zuidzijde. De oostgrens wordt bepaald door de achtererven van de woningen aan de Stationsweg.
 
Ter inzage
Vanaf donderdag 10 september 2015 ligt het vastgestelde bestemmingsplan Nijverwaard en de reactieve aanwijzing ter inzage. Gedurende zes weken, dus tot en met woensdag 21 oktober 2015 kunt u het plan inzien. U kunt het vastgestelde bestemmingsplan en de reactieve aanwijzing op een drietal manieren raadplegen:
  • 1.
    In het gemeentekantoor, Industrieweg 11;
  • 2.
    Op www.ruimtelijkeplannen.nl via het tabblad ‘Een plan bekijken’‘Bestemmingsplannen’ (identificatienummer: NL.IMRO.0610.BPNijverwaard05-3001 & NL.IMRO.9928.DOSx2015x0004375AW-VA01);
  • 3.
    Op de website van de gemeente, www.sliedrecht.nl, via: Plannen en projecten Ruimtelijke Plannen.
 
Mogelijkheid beroep
Tegen het vastgestelde bestemmingsplan kan tijdens de terinzageligging beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State door een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan heeft ingebracht, door een belanghebbende die redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij dit niet heeft gedaan en door een ieder tegen de wijzigingen van het bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerp. Het adres van de Raad van State is: Postbus 20019, 2500 EA in Den Haag. Voor het instellen van beroep zijn griffierechten verschuldigd.
 
Beroep tegen reactieve aanwijzing
Een belanghebbende kan op grond van het bepaalde in artikel 8.2 Wet ruimtelijke ordening rechtstreeks beroep instellen tegen de reactieve aanwijzing van Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. De termijn voor het indienen van een beroepsschrift tegen de reactieve aanwijzing vangt aan met ingang van de dag na die waarop dit besluit ter inzage is gelegd en loopt gelijk aan de termijn waarbinnen het bestemmingsplan ter inzage ligt. In dit geval is dat van donderdag 10 september 2015 tot en met woensdag 21 oktober 2015. Ook ten aanzien van het aanwijzingsbesluit van Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland hebben belanghebbenden de mogelijkheid om, indien een spoedeisend belang dit vereist, binnen de termijn een verzoek om voorlopige voorziening in te dienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.
 
Naar boven