Logo Amsterdam
Ontwerpbestemmingsplan Taxiopstelstrook Leidsebosje, Amsterdam

Burgemeester en wethouders van Amsterdam maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening het volgende bekend:

Burgemeester en wethouders hebben bij besluit van 27 januari 2015 het ontwerpbestemmingsplan Taxiopstelstrook Leidsebosje vrijgegeven voor terinzagelegging.

Bestemmingsplangebied

Het plangebied bestaat uit een smalle strook in het Leidsebosje, ten zuidwesten van het Leidseplein, en wordt begrensd door de trambaan langs de Stadhouderskade aan de zuid- en westkant en het plantsoen aan de noord- en oostkant. Deze strook komt overeen met het huidige fietspad, dat iets naar het noorden verschuift.

Doelstelling

De komende jaren wordt het Leidseplein en omgeving opnieuw ingericht. Het Leidseplein wordt autovrij. Hiertoe moet de huidige taxistandplaats aan het Kleine-Gartmanplantsoen verplaatst worden naar de Leidsebrug. Bij besluit van de gemeenteraad over de herinrichting is bepaald dat de bijbehorende taxiopstelstrook ten noorden van de trambaan in het Leidsebosje komt te liggen.

In het huidige bestemmingsplan Oud-West heeft deze locatie de bestemming Groen, waarin een taxiopstelstrook niet is toegestaan. Om de taxiopstelstrook op deze plek mogelijk te maken zal het vigerend bestemmingsplan ter plekke moeten worden aangepast van bestemming Groen naar Verkeer.

Terinzagelegging

Het ontwerpbestemmingsplan Taxiopstelstrook Leidsebosje, met de daarbij behorende stukken, ligt met ingang van donderdag 5 februari tot en met woensdag 18 maart 2015 gedurende een termijn van zes weken ter inzage bij het loket vergunningen in het stadsdeelkantoor West, Bos en Lommerplein 250, te Amsterdam. Het loket is geopend op maandag, woensdag en vrijdag van 8.30 tot 15.00 uur, op dinsdag van 7.30 tot 15.00 uur en op donderdag van 13.00 tot 19.00 uur.

Het ontwerpbestemmingsplan Taxiopstelstrook Leidsebosje, met de daarop betrekking hebbende stukken, is digitaal raadpleegbaar via http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0363.E1403BPSTD-OW01

Zienswijzen

Gedurende bovengenoemde termijn van terinzageligging kan een ieder zijn zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen bij de gemeenteraad van Amsterdam. Schriftelijke zienswijzen kunt u zenden naar de directeur van Ruimte en Duurzaamheid, t.a.v. stadsdeel West, Marcel Zwaagman, postbus 2758, 1000 CT Amsterdam. Voor mondelinge zienswijzen kunt u telefonisch een afspraak maken via 020-2530173.

Amsterdam, 4 februari 2015

Burgemeester en wethouders,

Naar boven