Huisvesting zorgbedrijf Oranjeborg
Logo Westerveld
Op dinsdag 18 augustus 2015 heeft het college van burgemeester en wethouders besloten opnieuw een omgevingsvergunning te verlenen aan zorgbedrijf Oranjeborg voor huisvesting van maximaal
30 cliënten aan de Eursingerlaan 2. De benodigde verklaring van bedenkingen voor dit besluit is door de gemeenteraad afgegeven op 30 juni 2015. Hieronder vindt u de officiële publicatie van het besluit van het college.
O mgevingsvergunning Eursingerlaan 2 in Havelte
B&W van Westerveld maken bekend dat zij met toepassing van artikel 2.12, eerste lid sub a onder 3 Wet algemene bepalingen omgevingsrecht een omgevingsvergunning (verzonden 8 september 2015) hebben verleend voor het realiseren van een woonzorgcentrum voor maximaal 30 cliënten aan Eursingerlaan 2, 7971 RE in Havelte (zaaknummer 80565).
Ter inzage: de omgevingsvergunning met bijbehorende stukken, waaronder de ruimtelijke onderbouwing, kunt u vanaf 10 september 2015 tot en met 21 oktober 2015 op afspraak inzien in het gemeentehuis in Diever, gedurende de openingstijden. De omgevingsvergunning is digitaal raadpleegbaar op de website www.ruimtelijkeplannen.nl.
Inwerkingtreding: de vergunning treedt ingevolge artikel 6.1, lid 2, onder b, van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht in werking met ingang van de dag na afloop van de termijn voor het indienen van een beroepschrift (zie onder). Indien gedurende die termijn bij de bevoegde rechter (de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State) een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan, treedt de beschikking niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Een verzoek om een voorlopige voorziening kan slechts gedaan worden door wie tevens beroep instelt (zie onder) en door partijen wier genoemde hoger beroep zich van rechtswege tegen de omgevingsvergunning richt.
Beroep: belanghebbenden die eerder een zienswijze over de ontwerpvergunning naar voren brachten, en belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat niet gedaan te hebben, kunnen tegen de vergunning beroep instellen. Beroep kan worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het beroepschrift dient ondertekend te worden ten minste de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van deze vergunning (met zo mogelijk een afschrift van deze vergunning bijgevoegd) en de gronden van beroep te bevatten. Beroep kan worden ingesteld gedurende de periode van terinzagelegging, als hierboven genoemd bij het kopje “Ter inzage”.
Personen die bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State hoger beroep hebben ingesteld tegen de uitspraak van de rechtbank Noord-Nederland van 18 maart 2015 hoeven niet apart beroep in te stellen. Van rechtswege is het hoger beroep dat betrokken partijen indienden tegen de uitspraak van de rechtbank ook ingediend tegen deze nieuwe omgevingsvergunning.
V oorlopige voorziening: binnen de genoemde termijn kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, waardoor het besluit niet in werking treedt, totdat op het verzoek is beslist. Aan het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.
Informatie: team Leefomgeving, telefoonnummer 14 0521
Naar boven