Besluit gedragscode Flora- en faunawet gemeente Urk, ministerie van Economische Zaken

De Staatssecretaris van Economische Zaken heeft de Gedragscode Flora- en faunawet gemeente Urk goedgekeurd.

Welke aanvraag is ontvangen?

Op 3 maart 2015 is van de gemeente Urk een verzoek ontvangen om goedkeuring van een gedragscode op grond van artikel 16b, tweede lid, onderdeel b, van het Besluit vrijstelling beschermde dier- en plantensoorten. Deze ‘Gedragscode Flora- en faunawet gemeente Urk’ geeft regels voor de planning en de uitvoering van werkzaamheden in het kader van bestendig beheer of onderhoud van infrastructuur en werkzaamheden in het kader van ruimtelijke ontwikkeling en inrichting. De beheermaatregelen gaan onder meer over het maaien, snoeien, baggeren, schonen van sloten en onderhoud aan beschoeiing/terreinmeubilair. De ruimtelijke inrichting gaat onder meer over bouw, sloop- en reconstructie, het graven of dempen van watergangen, omvorming van kruidenvegetatie naar gazon en achterstallig baggerwerk.

Wat is het besluit?

Over dit soort verzoeken beslist de Staatssecretaris van Economische Zaken. Zij heeft besloten de gedragscode goed te keuren. Het besluit is vijf jaar geldig en is geregistreerd onder nummer RVO/2015/404. Het verzoek is behandeld volgens de uniforme openbare voorbereidingsprocedure, overeenkomstig afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht.

Wat houdt een gedragscode in?

Een gedragscode heeft betrekking op beschermde inheemse planten- en diersoorten als bedoeld in de artikelen 3, eerste lid, en 4, eerste en tweede lid, van de Flora- en faunawet. Er geldt een vrijstelling van deze verbodsbepalingen als werkzaamheden plaatsvinden volgens een gedragscode die door de Staatssecretaris van Economische Zaken is goedgekeurd. Het gaat om werkzaamheden voor bestendig gebruik, voor bestendig beheer of onderhoud van infrastructuur en voor ruimtelijke ontwikkeling en inrichting.

Hoe kunnen belanghebbenden in beroep gaan?

U kunt als belanghebbende binnen zes weken na de dag dat het besluit is genomen in beroep gaan. Dat doet u bij de sector bestuursrecht van de rechtbank in het gebied waar u woont. Kijk voor meer informatie op www.rechtspraak.nl.

Meer informatie

Heeft u nog vragen, kijk dan op onze website mijn.rvo.nl. Of bel ons op: 088 042 42 42 (lokaal tarief).

Naar boven