Beoordelingsplicht Milieueffectrapport Servennenstraat 6, Moergestel
Logo Oisterwijk
 
Bedrijven die nadelige gevolgen voor het milieu en/of overlast (hinder) kunnen veroorzaken kunnen op grond van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht een vergunning nodig hebben. Voor bepaalde activiteiten moet ook een Milieueffectrapport worden gemaakt. In sommige wettelijk bepaalde gevallen beslist het bevoegd gezag of bij de voorbereiding van het besluit om de omgevingsvergunning een milieueffectrapport moet worden gemaakt (mer-beoordeling).
 
Het college van Oisterwijk maakt, gelet op hoofdstuk 7 van de Wet milieubeheer, het volgende bekend:
Servennenstraat 6 te Moergestel. S.M.V. heeft het voornemen om een mestverwerkingsinstallatie op te richten aan de Servennenstraat 6 te Moergestel. In verband hiermee heeft de initiatiefnemer, als voorbereiding op de aanvraag omgevings-vergunning een aanmeldingsnotitie milieu-effectrapportage ingediend (2014-0404).
Gelet op de ligging aan de Servennenstraat 6 te Moergestel en gelet op de toegepaste systemen en technieken en de toetsing van de belangrijkste emissies aan de betreffende wet en regel-geving heeft het college besloten dat het maken van een milieueffectrapport niet noodzakelijk is als voorbereiding op de aanvraag om omgevingsvergunning (onderdeel milieu). Er zijn geen aspecten welke niet in de reguliere (omgevings)vergunningprocedure meegenomen kunnen worden.
Ter inzage
Deze beslissing en alle relevante stukken liggen vanaf 11 september 2015 gedurende zes weken ter inzage bij de Centrale Publieksbalie in het gemeentekantoor aan De Lind 44 te Oisterwijk.
De stukken kunnen na telefonische afspraak worden ingezien. U maakt een afspraak hiervoor via telefoonnummer (013) 529 13 11.
 
Een beslissing tot het wel of niet opstellen van een milieueffectrapportage is een beslissing inzake de procedure ter voorbereiding van een besluit (omgevingsvergunning). Tegen een dergelijke beslissing is op grond van artikel 6:3 Algemene wet bestuursrecht geen bezwaar en beroep mogelijk. Bezwaren tegen dit beoordelingsbesluit kunnen te zijner tijd in de procedure, waarbij op de aanvraag om omgevingsvergunning wordt beslist, kenbaar worden gemaakt.
Naar boven