Voorontwerp bestemmingsplan "Landgoed Weerijs"
Logo Zundert
Het college van burgemeester en wethouders heeft op 25 augustus 2015 besloten het voorontwerp-bestemmingsplan "Landgoed Weerijs" ter inzage te leggen voor inspraak en vooroverleg. Het plan omvat de realisatie van een nieuwe landgoed ten oosten van de kern Rijsbergen in de beekdalzone van de Aa of Weerijs. Het landgoed wordt ruim 15 hectare groot. Hiervan wordt het overgrote deel ingericht als natuur waardoor diverse wandelpaden lopen die openbaar toegankelijk zijn. Op het landgoed wordt een cluster van 3 landhuizen opgericht, haaks op en parallel aan de Hofdreven. Deze wordt hiertoe verlengt en voorzien van een statige tweezijdige eikenlaan.
Belanghebbenden kunnen van 10 september 2015 tot en met 21 oktober 2015 een inspraakreactie indienen bij het college. Schriftelijke inspraakreacties kunnen worden gericht aan het college van Zundert, Postbus 10.001, 4880 GA Zundert. Degene die een mondelinge reactie wil geven, kan dat doen na het maken van een afspraak (076-596 9883). Voor belanghebbenden wordt op 1 oktober 2015, van 19.00 tot 20.30 uur een informatieavond georganiseerd in restaurant De Tijd te Rijsbergen.
Het voorontwerpbestemmingsplan met de hierbij behorende stukken ligt gedurende de inspraakperiode tijdens openingstijden ter inzage bij de gemeente, afdeling Ruimte (Bredaseweg 2 te Zundert). Het digitale voorontwerpbestemmingsplan is in te zien via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl.      
Naar boven