Besluit van de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport van 1 september 2015, kenmerk 824322-140421-BPZ, houdende de benoeming van een lid van het College ter beoordeling van geneesmiddelen

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport,

Gelet op artikel 3 van de Geneesmiddelenwet en artikel 12, eerste lid, van de Kaderwet zelfstandige bestuursorganen;

Besluit:

Artikel 1

Tot lid van het College ter beoordeling van geneesmiddelen wordt benoemd: de heer dr. C. Nieuwkoop voor de periode van 1 januari 2016 tot 1 januari 2020.

Artikel 2

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst.

Dit besluit zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, E.I. Schippers

TOELICHTING

Het onderhavige besluit voorziet erin dat het lidmaatschap van de heer dr. C. Van Nieuwkoop van het College ter beoordeling van geneesmiddelen ingaat per 1 januari 2016.

Sinds de inwerkingtreding met ingang van 1 juli 2011 van de Wet van 31 maart 2011 tot aanpassing van enige wetten teneinde een aantal zelfstandige bestuursorganen onder de werking van de Kaderwet zelfstandige bestuursorganen te brengen (Stb, 2011, 204), is de delegatiegrondslag van het nu voorliggende benoemingsbesluit artikel 12, eerste lid, van de Kaderwet zelfstandige bestuursorganen jo. artikel 3 van de Geneesmiddelenwet.

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, E.I. Schippers

Naar boven