Uitspraak Raad van State inzake bestemmingsplan Recreatie gemeente Hellevoetsluis
Logo Hellevoetsluis
De gemeenteraad van Hellevoetsluis maakt het volgende bekend:
 
Door een beroepsprocedure is op 1 juli 2015 bij besluit van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State het bestemmingsplan ‘Recreatie’ gedeeltelijk vernietigd. Deze vernietiging heeft betrekking op het perceel gelegen aan de overzijde van de Zoomweg tussen de N497 en camping ‘Het Weergors’ te Hellevoetsluis.
 
Aan dit perceel was bij besluit van de gemeenteraad op 12 juni 2014 de bestemming ‘Recreatie – Dagrecreatie’ toegekend, waarbij bouwvlakken zijn opgenomen met een bebouwingspercentage van 6%. In de bestemmingsplanregels is bepaald dat de betreffende gronden mogen worden gebruikt voor: dagrecreatie, dagrecreatieve voorzieningen, het behoud, het herstel en/of de ontwikkeling van de ecologische-, natuur en landschappelijke waarden.
 
Ten gevolge van de gedeeltelijke vernietiging van het besluit wordt, tot dat er een nieuw (postzegel-) bestemmingsplan is vastgesteld, teruggevallen op het voormalige bestemmingsplan Buitengebied, vastgesteld 19 september 1996. Voor het betreffende plandeel is dit bestemmingsplan nu weer het planologisch-juridisch kader. In dit bestemmingsplan hebben de gronden de bestemming ‘Dagrecreatieve doeleinden’. Toegestaan zijn dagrecreatieve voorzieningen zoals volkstuinen, parken, strandpaviljoens. Het bebouwingspercentage bedraagt 8 %.
 
De uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is verwerkt. De aanpassing is te raadplegen op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl en op de gemeentelijke website www.hellevoetsluis.nl. Het aangepaste bestemmingsplan is tevens te raadplegen bij team Vergunningen van de afdeling BVH, in het gemeentehuis aan de Oostzanddijk 26 te Hellevoetsluis.
 
Naar boven