Kennisgeving ontwerpbestemmingsplan Tramkade
Logo 's-Hertogenbosch
Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Tramkade’ (NL.IMRO.0796.0002282-1301) met ingang van 7 september 2015 gedurende zes weken ter inzage ligt op grond van artikel 3.8 lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening.
Het bestemmingsplan heeft betrekking op het terrein van de voormalige mengvoederfabriek De Heus in de kop van ‘t Zand. Dit terrein ligt in de kop van 't Zand en wordt globaal begrensd door het spoor, het gebied Orthenpoort ten noorden van de Dieze, de Diezebrug, de Buitendijkstraat en het terrein van de Verkadefabriek.
Het terrein en de bestaande gebouwen mogen voor een termijn van 10 jaar worden gebruikt door de Stichting Tramkade (die gevormd wordt door Pleisterplaats De Vrijheid en De Conceptenbouwers). Deze stichting heeft als doel om op dit terrein projecten en evenementen op sociaal, cultureel en/of economisch terrein te laten ontstaan.
Het bestemmingsplan ‘Tramkade’ stelt de randvoorwaarden, waarbinnen de ontwikkeling van het terrein mag plaatsvinden. Vanuit ruimtelijke oogpunt wordt o.a. belang gehecht aan behoud van het rijksmonument en aan realisatie van twee ontsluitingen van het terrein. Functioneel gezien wordt o.a. ruimte geboden voor kunst en cultuur, sociale en maatschappelijke voorzieningen, kleinschalige bedrijvigheid en horeca. Woningen worden op het terrein niet toegestaan.
 
Wilt u reageren?
In de periode dat het ontwerpbestemmingsplan Tramkade ter inzage ligt, kan iedereen hierop schriftelijk of mondeling een zienswijze bij de gemeenteraad indienen. Uw schriftelijke zienswijze kunt u sturen naar: De gemeenteraad van ‘s-Hertogenbosch, Postbus 12345, 5200 GZ ’s-Hertogenbosch. Wilt u mondeling een zienswijze naar voren brengen? Hiervoor kunt u een afspraak maken. Bel naar het secretariaat van de afdeling Ruimtelijke Ordening en Stedenbouw, tel. (073) 615 56 04.
Het ontwerpbestemmingsplan ligt met bijbehorende stukken ter inzage in het Stadskantoor. Ook vindt u de stukken op onze internetsite www.s-hertogenbosch.nl/ruimtelijkeplannen of op www.ruimtelijkeplannen.nl. Hier kunt u ook de authentieke bestanden vinden.
Naar boven