Ontwerpbestemmingsplan Havenstraatterrein en ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden Wet geluidhinder
Logo Amsterdam - Zuid
Burgemeester en wethouders van Amsterdam maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 110c van de Wet geluidhinder het volgende bekend.
Burgemeester en wethouders hebben bij besluit van 1 september 2015 het ontwerpbestemmingsplan Havenstraatterrein en het bijbehorende ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden zoals bedoeld in de Wet geluidhinder vrijgegeven voor terinzagelegging.
Ontwerpbestemmingsplan
Het plangebied van het ontwerpbestemmingsplan Havenstraatterrein wordt in het noorden begrensd door de Havenstraat en de GVB tramremise, in het oosten door de Amstelveenseweg, in het zuiden door de Stadiongracht en de Karperweg en in het westen door Park Schinkeleilanden.
Om de beoogde transformatie van het Havenstraatterrein naar gemengd woon-werkgebied juridisch planologisch mogelijk te maken is een nieuw bestemmingsplan nodig. Daarnaast geldt op grond van de Wet ruimtelijke ordening dat bestemmingsplannen niet ouder mogen zijn dan tien jaar. Voor het plangebied geldt momenteel geen actueel planologisch regime, zodat ook om die reden een nieuw bestemmingsplan nodig is.
Ontwerpbesluit hogere waarden
De voorkeursgrenswaarden voor geluid voor geluidsgevoelige functies zoals aangegeven in de Wet geluidhinder, zullen door het wegverkeersgeluid worden overschreden. Omdat bron- of afschermende maatregelen onvoldoende doeltreffend dan wel bezwaarlijk zijn, is het noodzakelijk om hogere waarden vast te stellen.
Crisis- en herstelwet
Het project Havenstraatterrein is opgenomen in de wijziging van het Besluit uitvoering Crisis- en herstelwet (tiende tranche), die in september 2015 in werking zal treden. Daarin is het aangewezen als ontwikkelingsgebied als bedoeld in artikel 2.2 van de Crisis- en herstelwet.
Terinzagelegging
Het ontwerpbestemmingsplan Havenstraatterrein met de daarbij behorende stukken en het ontwerpbesluit tot vaststelling hogere waarden Wet geluidhinder liggen met ingang van vrijdag 4 september 2015 gedurende een termijn van zes weken ter inzage op de volgende adressen:
  • -
    Voorlichtingsloket van het stadhuis, Amstel 1, Amsterdam. Bel voor openingstijden 14 020 of kijk op www.centrum.amsterdam.nl.
  • -
    Stadsdeelkantoor van stadsdeel Zuid, President Kennedylaan 923, Amsterdam. Bel voor openingstijden 14 020 of kijk op www.zuid.amsterdam.nl.
Het ontwerpbestemmingsplan Havenstraatterrein met de daarbij behorende stukken en het ontwerpbesluit tot vaststelling hogere waarden Wet geluidhinder zijn digitaal raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer (ID) is NL.IMRO.0363.1302BPSTD-OW01.
Zienswijzen
Gedurende bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan een ieder zijn zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen bij de gemeenteraad van Amsterdam. Schriftelijke zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan kunnen worden ingebracht bij de gemeenteraad van Amsterdam. Per adres: de directeur van Ruimte & Duurzaamheid, Postbus 2758, 1000 CT Amsterdam.
Gedurende bovengenoemde termijn van terinzagelegging kunnen belanghebbenden hun zienswijze over het ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden Wet geluidhinder naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders van Amsterdam. Schriftelijke zienswijzen over het ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden kunnen worden ingebracht bij burgemeester en wethouders van Amsterdam. Per adres: de directeur van Ruimte & Duurzaamheid, Postbus 2758, 1000 CT Amsterdam.
Voor het indienen van mondelinge zienswijzen ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan en ten aanzien van het ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden Wet geluidhinder kan contact worden opgenomen met Ruimte & Duurzaamheid, team Zuid/West, telefoonnummer 14 020.
Amsterdam, 3 september 2015
burgemeester en wethouders,
mr. A.H.P. van Gils
secretaris
mr. E.E. van der Laan
burgemeester
Naar boven