Kennisgeving Revisie Omgevingsvisie Overijssel en milieueffectrapportage
Logo Overijssel
Inlichtingen bij: mw. H. van Brummen-Knol
telefoon: 038-4998193
email: omgevingsvisie@overijssel.nl
Kennisgeving
De Provincie Overijssel maakt het voornemen bekend tot een revisie van de huidige Omgevingsvisie (kortweg: Revisie Omgevingsvisie). De provincie wil de Omgevingsvisie aanpassen aan de mindset van deze tijd. Tevens is besloten om de thema’s agro & food, logistiek, energietransitie en bestaand bebouwd gebied nader te verkennen. Verder wordt de Omgevingsvisie cyclisch actueel gehouden door jaarlijks de consequenties van vastgesteld ingezet beleid te verwerken in de Omgevingsvisie.
Leefomgevingskwaliteit effectrapportage (LOK-ER)
Het voornemen tot de Revisie Omgevingsvisie dient de wettelijke procedure van de milieueffectraportage (plan-m.e.r.) te doorlopen. De provincie Overijssel heeft gekozen voor een brede benadering van de miieueffectrapportage passend bij de integraliteit en het abstractieniveau van de Omgevingsvisie. De Revisie Omgevingsvisie zal worden beoordeeld op de gevolgen voor de leefomgevingskwaliteit. Om die reden wordt niet zoals gebruikelijk gesproken van Plan-MER, maar van een leefomgevingskwaliteit effect rapportage (LOK-ER). Het doel van de LOK-ER is om de belangen van milieu, omgevingskwaliteit en duurzame ontwikkeling een volwaardige rol te geven in de besluitvorming.
Procedure
De LOK-ER volgt de wettelijke plan-m.e.r. procedure. Deze kennisgeving over het voornemen is de eerste stap in de procedure. Ter voorbereiding van de LOK-ER is een Notitie reikwijdte en detailniveau opgesteld. In deze Notitie reiwijdte en detailniveau wordt toegelicht hoe de LOK-ER zal worden uitgevoerd en hoe de Revisie Omgevingsvisie wordt beoordeeld op relevante aspecten van de leefomgevingskwaliteit. Tevens zal de Commissie voor de milieueffectrapportage advies uitbrengen over de Notitie reikwijdte en detailniveau. Na deze stap stelt de provincie de ontwerp-Omgevingsvisie en LOK-ER op.
Terinzagelegging
Tegelijk met deze bekendmaking van het voornemen wordt de Notitie reikwijdte en detailniveau LOK-ER ter inzage gelegd. Vanaf 4 september 2015 kan deze notitie worden ingezien tijdens kantooruren in het provinciehuis Overijssel, Luttenbergstraat 2 te Zwolle. Tevens kan de Notitie reikwijdte en detailniveau Revisie Omgevingsvisie worden gedownload van de website van de provincie: www.overijssel.nl/omgevingsvisie en www.omgevingsvisie.nl.
Zienswijzen
Zienswijzen op het voornemen en de Notitie reikwijdte en detailniveau Revisie Omgevingsvisie kunt u tot en met 16 oktober 2015 sturen per email aan omgevingsvisie@overijssel.nl
Of schriftelijk naar:
Provincie Overijssel
Omgevingsvisie t.a.v. mw. H. van Brummen-Knol
Afdeling Ruimte en Bereikbaarheid
Postbus 10078
8000 GB Zwolle
Naar boven