Ontwerpbestemmingsplan 'Scholencluster Kruiswiel'
Logo Hendrik-Ido-Ambacht
Burgemeester en wethouders van de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat vanaf 4 september 2015 tot en met 15 oktober 2015 het ontwerpbestemmingsplan 'Scholencluster Kruiswiel' met plan-identificatienummer NL.IMRO.0531.bp16SCKruiswiel-2001 ter inzage ligt.
Ontwerpbestemmingsplan
In samenwerking met de verschillende onderwijsinstellingen werkt de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht aan een passend aanbod van onderwijsvoorzieningen. Een van de noodzakelijke voorzieningen is het oprichten van een scholencluster. Op basis van leerlingenprognoses en de ontwikkelingen in De Volgerlanden is samen met de schoolbesturen de omvang en samenstelling van het onderwijscluster opnieuw bepaald. Dit heeft ertoe geleid dat de voorgenomen scholencluster in De Volgerlanden en in het Centrumgebied worden samengevoegd in de te realiseren Scholencluster Kruiswiel. Het betreft hier de huidige locatie van het Jeugdspeelpark. Ondanks dat de onderwijsvoorziening functioneel reeds is toegestaan op deze locatie, is een aanpassing van het bestemmingsplan noodzakelijk voor wat betreft de bouwhoogte en het bestaande bouwvlak. Het ontwerpbestemmingsplan maakt de voorgenomen realisatie van de scholencluster planologisch mogelijk.
Hogere grenswaarden
Op basis van de Wet geluidhinder is akoestisch onderzoek uitgevoerd naar het geluid afkomstig van het gezoneerde industrieterrein 'Aan de Noord'. Uit dit onderzoek blijkt dat de maximaal optredende geluidbelasting bij de scholencluster Kruiswiel de voorkeursgrenswaarde overschrijdt en dat er geen doelmatige geluidmaatregelen mogelijk zijn om de geluidsbelasting te reduceren. Het vaststellen van hogere grenswaarden is dan ook noodzakelijk. Aangezien de geringe overschrijding past binnen de marge die de beheerder van de geluidzone hanteert, hebben burgemeester en wethouders dan ook het voornemen om op grond van de Wet geluidhinder deze hogere waarden vast te stellen. Hiervoor ligt tevens een ontwerpbesluit hogere grenswaarden ter inzage.
Stukken ter inzage
Van 4 september 2015 tot en met 15 oktober 2015 ligt het ontwerpbestemmingsplan 'Scholencluster Kruiswiel', inclusief de onderliggende stukken ter inzage. U kunt de betreffende stukken vinden op de volgende locaties:
Publicatie
Van 4 september 2015 tot en met 15 oktober 2015 ligt tevens het ontwerpbesluit hogere grenswaarden ter inzage. Dit besluit is te raadplegen op de gemeentelijke website www.h-i-ambacht.nl/scholencluster of bij de papieren stukken van het ontwerpbestemmingsplan in de hal van het gemeentehuis aan de Weteringsingel 1 te Hendrik-Ido-Ambacht.
Zienswijzen op ontwerpbestemmingsplan?
Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder zienswijzen indienen op het ontwerpbestemmingsplan 'Scholencluster Kruiswiel'. Een zienswijze moet uiterlijk 15 oktober 2015 schriftelijk ingediend worden bij de gemeenteraad van Hendrik-Ido-Ambacht, Postbus 34, 3340 AA te Hendrik-Ido-Ambacht.
Zienswijzen op ontwerpbesluit hogere grenswaarden?
In de bovenstaande termijn van terinzagelegging kunnen belanghebbenden zienswijzen indienen op dit ontwerpbesluit hogere grenswaarden. Uw zienswijze moet uiterlijk 15 oktober 2015 schriftelijk worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders van Hendrik-Ido-Ambacht, Postbus 34, 3340 AA te Hendrik-Ido-Ambacht.
Voor het indienen van mondelinge zienswijzen kunt u uiterlijk 23 september 2015 een afspraak maken met dhr. R. Veeke van de afdeling Beleid en Ontwikkeling op telefoonnummer (078) 770 2616.
Naar boven