Gemeente Rheden-Verkeersbesluit-Velp-Den Heuvel 24-E-laadpunt
Logo Rheden
RHD2015-VKB-045
Zaaknummer 326429
Burgemeester en wethouders van Rheden;
h ebben het volgende overwogen:
INLEIDING
Binnen de gemeente Rheden is de nota ‘Rheden op weg naar CO2’ en het uitvoeringsprogramma ‘Rheden op weg naar CO2 neutraliteit 2012-2015’ van kracht. Een van de maatregelen is het stimuleren van elektrisch rijden. Hiervoor zijn oplaadpunten nodig.
De gemeente Rheden is een overeenkomst aangegaan binnen de regionale aanbesteding binnen de provincie Gelderland ten behoeve van de plaatsing, onderhoud en exploitatie van e-laadpalen op de openbare weg.
Onder voorwaarden kunnen gebruikers een aanvraag indienen voor een openbaar e-laadpunt in hun wijk of in de nabijheid van hun werkadres.
Aan een oplaadpaal kunnen twee oplaadpunten bevestigd worden. In eerste instantie wordt een parkeerplaats aangemerkt voor elektrisch opladen. Als er op een later tijdtip nog meer belangstelling is zal het tweede vak naast de oplaadpaal ook voor elektrisch opladen worden ingericht.
BEVOEGDHEID
Op grond van artikel 15 lid 2 en artikel 18 lid 1 onder d van de Wegenverkeerswet 1994 en bij het mandaatbesluit 2014, is het college van burgemeester en wethouders bevoegd dit verkeersbesluit te nemen.
Het betreft namelijk verkeer op wegen onder beheer van de gemeente Rheden.
DOEL
Het doel van dit besluit is het bevorderen van een doelmatig of zuinig energiegebruik,
artikel 3 lid 1 van de Wegenverkeerswet.
Het aanwijzen van een parkeerplaats uitsluitend ten behoeve van het opladen van elektrische voertuigen.
OVERWEGINGEN TEN AANZIEN VAN HET BESLUIT In het vastgestelde beleidsdocument ‘Richtlijnen voor plaatsing en locatiebepaling van elektrische oplaadpunten Gemeente Rheden’ zijn de voorwaarden vastgelegd om een e-laadpunt aan te leggen en de eisen die wij aan de ruimte stellen om een e-laadpaal te plaatsen.
Een medewerker van een bedrijf, gevestigd op Den Heuvel 24, heeft een aanvraag ingediend om een elektrisch oplaadpunt nabij zijn werkadres. Deze aanvraag voldoet aan de voorwaarden.
Wij hebben gekozen voor een oplaadpunt aan de westzijde van Den Heuvel, ten noorden van de onderdoorgang naar de Emmastraat. Op deze plek is een goede installatie mogelijk. En hier kan op termijn, als er vraag naar is, een tweede oplaadpunt worden gerealiseerd.
Naast de medewerker, kunnen anderen hun auto ook op dit punt opladen.
Conform artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer is er overleg geweest en overeenstemming bereikt met de politie.
BEKENDMAKING
Dit besluit wordt digitaal gepubliceerd in de Staatscourant. Het besluit is te raadplegen op de website: https://www.officielebekendmakingen.nl/staatscourant. De wettelijke bezwaartermijn start op de officiële publicatiedatum op deze site.
MOGELIJKHEDEN TOT BEZWAAR
Indien u het met dit besluit niet eens bent, kunt u op grond van de Algemene wet bestuursrecht binnen zes weken na de datum van verzending van dit besluit bezwaar indienen bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 9110, 6994 ZJ  De Steeg.
Het bezwaarschrift dient te zijn ondertekend en ten minste te bevatten:
a de naam en het adres van de indiener;
b de dagtekening;
c een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht;
d de gronden van het bezwaar.
Door het indienen van een bezwaarschrift wordt de uitvoering van het besluit niet uitgesteld. U kunt hiervoor een voorlopige voorziening aanvragen bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Gelderland, Afdeling Bestuursrecht, locatie Arnhem, Postbus 9030, 6800 EM  Arnhem. Bij het verzoek dient een afschrift van het bezwaarschrift te worden overgelegd.
U kunt er ook voor kiezen het beroep- en/of verzoekschrift digitaal bij genoemde rechtbank in te dienen via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.
Voor het behandelen van een verzoek om voorlopige voorziening wordt griffierecht geheven. Het griffierecht bedraagt € 45,00 voor minder draagkrachtige natuurlijke personen in huurtoeslag- en sociale zekerheidszaken, € 167,00 voor overige natuurlijke personen en € 331,00 voor rechtspersonen (zie artikel 8:41 Algemene wet bestuursrecht).
en besluite n als volgt
Op grond van voorgaande overwegingen hebben wij besloten om een parkeerplaats op Den Heuvel te Velp aan te wijzen als parkeerplaats voor het opladen van elektrische auto’s, door plaatsing van borden E4 van Bijlage 1 van het Reglement Verkeerstekens en Verkeersregels 1990, voorzien van een wit onderbord met de tekst: opladen elektrische auto’s.
Daarnaast reserveren wij de tweede parkeerplaats ook als plaats voor het opladen van elektrische auto’s. Deze wordt mettertijd, als de belangstelling voor elektrisch laden toeneemt, ook voor dit doel ingericht.
De Steeg, 31 augustus 2015
Naar boven