Verzoek hogere waarde Wet geluidhinder Oudijk 35 in Westwoud.
Logo Drechterland
Bij de gemeente Drechterland is op grond van de Wet geluidshinder een verzoek ingediend ter vaststelling van een hogere grenswaarde geluid. Dit voor de bouw van een nieuwe woning binnen de geluidszone van een weg op het perceel Oudijk 35 in Westwoud.
Geluidsbelasting
Nieuwe geluidgevoelige bestemmingen mogen volgens de Wet geluidhinder een geluidsbelasting op de voorgevel hebben van maximaal 48 dB. Uit onderzoek blijkt dat door het wegverkeer op de Oudijk, een hogere geluidbelasting van 53 dB optreedt. De geluidbelasting op de gevel van de woning is met 53 dB echter lager dan de in de Wet geluidhinder aangegeven maximale ontheffingswaarde. Het college van burgemeester en wethouders is daarom van plan om voor de nieuwe woning, op grond van artikel 83 jo 110a van de Wet geluidhinder, een hogere waarde vast te stellen van 53 dB.
Ter inzage
Vanaf 3 september 2015 ligt het ontwerpwijzigingsplan zes weken ter inzage. U kunt het ontwerpwijzigingsplan inzien in het gemeentehuis in Hoogkarspel. Hiervoor dient u een afspraak te maken. Het plan is ook digitaal in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl onder het identificatienummer NL.IMRO.0498.WPOudijk35-ON01.
Zienswijzen
Zienswijzen kunnen, gedurende de inzagetermijn, schriftelijk worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Drechterland, postbus 9, 1616 ZG in Hoogkarspel. Wij verzoeken u boven aan de brief te vermelden 'zienswijze ontwerpbesluit hogere waarde Wet geluidhinder Oudijk 35 in Westwoud '. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met de heer R. Koelman van de afdeling Ruimte, telefoonnummer 0228-352 352.
 
Naar boven