Logo Groningen (Gr)
Bestemmingsplan ‘Station Groningen Europapark’, Groningen (Gr)

Burgemeester en wethouders maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Station Groningen Europapark’ met ingang van 5 februari 2015 gedurende zes weken ter inzage ligt bij het gemeentelijk Loket Bouwen en Wonen, Harm Buiterplein 1, op werkdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur, vanaf 13.00 uur uitsluitend op afspraak.

Exemplaren van het ontwerpbestemmingsplan en de daarop betrekking hebbende stukken zijn tegen betaling op bovenvermeld adres verkrijgbaar.

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Station Groningen Europapark’ voorziet in een uitbreiding van het station Groningen Europapark met een extra zijperron aan de zijde van de Helperzoom. Deze uitbreiding is nodig in verband met de aanleg van het vierde spoor in het kader van het project 'Groningen Spoorzone'. Het plangebied wordt globaal begrensd door het Harm Buiterplein / het Europapad aan de noordoostzijde, de Helperzoom aan de zuidwestzijde, Groenendaal aan de zuidoostzijde en het Helperdiep aan de noordwestzijde.

Het ontwerpbestemmingsplan is ook in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl en groningen.nl/bestemmingsplan. Het identificatienummer is NL.IMRO.0014.BP549StationEuropa-ow01. De digitale planbestanden zijn te vinden op gemeente.groningen.nl/ro-online/plannen.

Vanaf 5 februari tot en met 18 maart 2015 kan iedereen naar keuze schriftelijk of mondeling een zienswijze over het ontwerp naar voren brengen bij de gemeenteraad. Een schriftelijke zienswijze kan worden gestuurd naar Postbus 7081, 9701 JB Groningen. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kan een afspraak worden gemaakt met de afdeling Juridische Zaken, Parkeren en Vastgoed, tel. (050) 367 83 40.

Het is tevens mogelijk een zienswijze online in te dienen. Dat kan via de website groningen.nl/bestemmingsplan door gebruik te maken van het formulier dat u vindt onder ‘Inspreken en een zienswijze indienen’ of bij raadpleging van het plan op de digitale kaart.

Groningen Spoorzone

De uitbreiding van station Groningen Europapark maakt deel uit van project ‘Groningen Spoorzone’. Hiermee willen gemeente, provincie, ProRail, NS en Rijk de bereikbaarheid van Groningen per trein verbeteren. Alle documenten staan ook op de site van ‘Groningen Spoorzone’: www.groningenbereikbaar.nl/spoorzone.

GemeenteGroningen, 4 februari 2015

Naar boven