Ontheffing in het kader van de Flora- en faunawet, cluster 2 Project Hoogwatergeul Well-Aijen, Rijkswaterstaat

Krachtens artikel 20 van de Tracéwet bevordert de Minister van Infrastructuur en Milieu een gecoördineerde voorbereiding van de besluiten op de aanvragen om de vergun-ningen en van de overige ambtshalve te nemen besluiten die nodig zijn ter uitvoering van het Tracébesluit Zandmaas/Maasroute, project Hoogwatergeul Well-Aijen Zuid.

In het kader van deze coördinatie geeft de Minister van Infrastructuur en Milieu kennis van het feit dat het volgende besluit is genomen.

Welk besluit is genomen en ligt ter inzage?

Voor de uitvoering van het Tracébesluit Zandmaas/Maasroute, Project Hoogwatergeul Well-Aijen is door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) ontheffing verleend van de verbodsbepaling in artikel 11 van de Flora- en faunawet voor zover dit betreft de Das (Meles meles).

In genoemd geval is het besluit genomen overeenkomstig de procedure van artikel 20, lid 4 Tracéwet juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht.

Waar en wanneer kunt u de stukken inzien

Het besluit en de bijbehorende documenten liggen met ingang van 29 januari 2015 voor de duur van zes weken, op werkdagen, ter inzage bij:

  • Rijkswaterstaat Zuid-Nederland, Avenue Céramique 125, 6221 KV Maastricht. Voor het inzien van de stukken is het gewenst telefonisch een afspraak te maken met mevrouw S. Janssen: 06 – 31 01 13 70 en

  • het gemeentehuis van de gemeente Bergen, Raadhuisstraat 2 te Nieuw Bergen, tijdens de openingstijden van het Klant Contact Centrum. De gemeente Bergen helpt u graag op afspraak, u bent dan snel aan de beurt. Maak digitaal via www.bergen.nl een afspraak of bel 0485 – 34 83 83 voor een afspraak.

Meer informatie?

Nadere informatie over het besluit kunt u verkrijgen bij het Klantcontactcentrum van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland via nummer 088 – 042 42 42.

Beroep

Als bovenstaand besluit uw belang rechtstreeks raakt en u het met de inhoud hiervan niet eens bent, kunt u, tegen betaling van de verschuldigde griffierechten, beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Tegen het besluit kan beroep worden ingesteld door degene die zienswijzen naar voren heeft gebracht over het ontwerpbesluit en eenieder aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen naar voren te hebben gebracht over het ontwerpbesluit. U moet dan binnen zes weken na de dag waarop dit besluit bekend is gemaakt een beroepschrift indienen. Op deze procedure is de Algemene wet bestuursrecht van toepassing. Het beroepschrift moet worden ondertekend en ten minste bevatten:

  • de naam en het adres van de indiener;

  • de datum;

  • een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht, alsmede de redenen van het beroep (motivering).

Toepasselijkheid Crisis- en herstelwet

Op dit besluit is hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat belanghebbenden in hun beroepschrift gemotiveerd moeten aangeven welke beroepsgronden worden aangevoerd. Na afloop van de beroepstermijn kunnen geen nieuwe gronden meer worden aangevoerd. Geef in het beroepschrift aan dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Het beroepschrift moet worden gericht aan: Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Als u een beroepschrift heeft ingediend, dan kunt u tevens de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken een voorlopige voorziening te treffen.

Voor meer informatie verwijzen wij u naar de internetpagina van de Raad van State: www.raadvanstate.nl. Klik op ‘ONZE WERKWIJZE’. Klik op ‘Bestuursrechtspraak’.

De Minister van Infrastructuur en Milieu, namens deze, het afdelingshoofd Projectadvisering, bij de Corporate Dienst van Rijkswaterstaat, A.K. van de Ven

Naar boven