Verleende omgevingsvergunning met ruimtelijke onderbouwing (projectafwijkingsbesluit) voor hetbouwen van een gemaal aan de Bergweg Zuid te Bergschenhoek, Lansingerland
Logo Lansingerland
Burgemeester en wethouders van Lansingerland maken bekend dat zij een omgevingsvergunning voor de bouw van een gemaal aan de Bergweg Zuid te Bergschenhoek (W-2014-0305) met de daarbij behorende ruimtelijke onderbouwing en overige stukken met identificatienummer NL.IMRO.1621.BP0121P01-VAST (met bijbehorende stukken) hebben verleend zonder een exploitatieplan vast te stellen.
Beschrijving project
Het project betreft de bouw van een gemaal aan de westkant van de Bergweg Zuid in Bergschenhoek ter hoogte van de gemeentegrens met Rotterdam (ongeveer waar de boezem van de westkant naar de oostkant van de Bergweg Zuid gaat). Het geldende bestemmingsplan ter plaatse is “Bergweg-Zuid e.o.”. Dat bestemmingsplan voorziet niet in de bouw van een gemaal. Het gemaal is echter noodzakelijk voor de waterhuishouding binnen het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard.
Inzage
U kunt de stukken vanaf woensdag 2 september tot en met woensdag 14 oktober 2015 inzien:
• via www.ruimtelijkeplannen.nl {http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.1621.BP0121P01-VAST}
• via Ruimtelijke plannen Lansingerland (http://1621.roview.net/)
Als u een nadere toelichting wenst op de betreffende stukken, dan kunt u een afspraak maken via telefoonnummer 14 010.
Beroepsmogelijkheid
Belanghebbenden kunnen beroep indienen binnen een termijn van zes weken die aanvangt op de dag nadat de gemeente het besluit ter inzage heeft gelegd. Het beroepschrift moet worden ondertekend en bevat ten minste de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep zich richt en de gronden van het beroep.
 
De beroepsprocedure staat alleen open voor belanghebbenden die tijdens de voorbereidingsprocedure tegen het ontwerpbesluit een zienswijze hebben ingediend of aan kunnen tonen dat zij hiertoe niet in staat zijn geweest.
 
Het beroepschrift moet worden gericht aan de Rechtbank Rotterdam, Postbus 50951, 3007 BM Rotterdam.
 
U kunt ook digitaal beroep instellen bij genoemde rechtbank: http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.
 
Is een beroepschrift ingediend dan kan tevens op grond van artikel 8.81 van de Algemene wet bestuursrecht een verzoek om voorlopige voorziening worden gevraagd bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank Rotterdam. Het adres van de voorzieningenrechter is hetzelfde als van de Rechtbank.
Naar boven