Vaststelling bestemmingsplan Ulvenhout, Hertespoor 2014
Logo Breda
Burgemeester en wethouders van Breda maken bekend dat de gemeenteraad in zijn openbare vergadering van 16 juli 2015 het bestemmingsplan Ulvenhout, Hertespoor 2014 (NL.IMRO.0758.BP2014060008-0401) (gewijzigd) heeft vastgesteld. Het bestemmingsplan voorziet in de bouw van 28 eengezinswoningen, waaronder 4 starterswoningen. Het plangebied ligt aan de rand van de dorpskern Ulvenhout, ten noordoosten van de Annevillelaan, tussen de wegen Hertespoor, Gebuurdreef en Torendreef. In het noordoosten grenst het gebied aan het Ulvenhoutse Bos.
Het bestemmingsplan is ten opzichte van het ter inzage gelegde ontwerpbestemmingsplan zowel in de toelichting, de regels als de verbeelding gewijzigd.
In de toelichting zijn o.a. passages over de historische geografie, de woningbouwprogrammering en is paragraaf 5.2. ‘milieueffectrapport’ aangevuld.
In de regels is in artikel 6.2.1. sub e de datum van het rioleringsplan aangepast en is de tekst van artikel 11.1. vervangen.
Op de verbeelding is de bestemming ‘woongebied’ in het noordelijk deel van het plangebied aangepast waardoor er geen overlap meer is met de Ecologische Hoofdstructuur.
Ter inzage
Het bovengenoemde plan ligt ter inzage van 3 september tot en met 14 oktober 2015. Het plan is digitaal te raadplegen via de website www.breda.nl/ruimtelijkeplannen. In de tekst kunt u het programma ‘Ruimtelijke plannen van de Gemeente Breda’ starten. Ook ligt het vastgestelde bestemmingsplan ter inzage bij de Infobalie in het Stadskantoor, Claudius Prinsenlaan 10 te Breda.
Beroep
Tot en met 14 oktober 2015 is het voor belanghebbenden mogelijk om tegen de vaststelling van het bestemmingsplan schriftelijk beroep in te stellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag. Voor het instellen van beroep is een griffierecht verschuldigd.
Het indienen van een beroepschrift schorst de werking van het bestreden besluit niet. In spoedeisende gevallen kunnen belanghebbenden tegen het besluit een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Hiervoor is separaat een griffierecht verschuldigd.
Afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en Herstelwet is op deze beroepsprocedure van toepassing. Dit betekent, dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het besluit. Het beroep wordt niet-ontvankelijk verklaard indien binnen de beroepstermijn geen gronden zijn ingediend. Na ommekomst van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden worden aangevoerd.
Het gevolg van het van toepassing zijn van de Crisis- en Herstelwet is verder dat:
  • -
    De rechter uitspraak moet doen binnen zes maanden na afloop van de beroepstermijn;
  • -
    Decentrale overheden niet meer in beroep kunnen gaan tegen een besluit van een ander overheidsorgaan, tenzij het besluit tegen hen is gericht.
Naar boven